Epidèmies i pandèmies. L’enemic invisible | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Planifica't l'agenda

Epidèmies i pandèmies. L’enemic invisible

23/03/2021
31/12/2021
Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica. Rambla d'Ègara, 270. 08221 Terrassa
Terrassa
Consulta els horaris i els preus de les entrades per visitar el MNACTEC al seu web
Públic general, Famílies
Exposició
L’exposició presenta l’evolució de les grans plagues sanitàries que ha patit la humanitat al llarg de la seva història, des d’una òptica històrica, científica, tecnològica i social. S’estructura en 7 àmbits, que tracten des de l’origen de la vida i els primers microorganismes fins a la situació pandèmica actual i la recerca científica associada.

Més informació Cerca més activitats
“Epidèmies i pandèmies” exposa les relacions dels diferents organismes vius, així com els conceptes de malaltia i salut, brot, epidèmia i pandèmia. L’exposició analitza les grans epidèmies que ja ha patit la humanitat, i específicament les viscudes a Catalunya, i presenta les innovacions científiques i tecnològiques que han permès el coneixement del món dels microorganismes i de la transmissió de les malalties i el seu tractament.

A través de la recuperació del fons fotogràfic del Doctor Jaume Ferran i Clua (1851 - 1929), dipositat parcialment a l’arxiu d’imatges del MNACTEC, s’explica el procés de desenvolupament i usos de les vacunes, així com la tasca duta a terme per aquest eminent científic, que va desenvolupar la vacuna del còlera.

A l’exposició s’hi mostren objectes de diferents èpoques que han contribuït al tractament de diverses i diferents epidèmies, entre els quals destaquen un singular carro de desinfecció de primers del segle XX, un pulmó d’acer d’excepcional valor patrimonial i una rèplica d’un laboratori de recerca i investigació dels anys 1920-1930.

Àmbits:
  1. Un món ple de vida
  2. Malaltia versus salut
  3. Brot, epidèmia i pandèmia
  4. Malalties, metges i vacunes
  5. La salut pública
  6. La globalització i la gran pandèmia del segle XXI
  7. En els límits de la vida

La nostra Comunitat

#patrimonigencat