tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya. Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm

Planifica't l'agenda

L’arqueologia de Josep Puig i Cadafalch

16/02/2017
Museu d'Arqueologia de Catalunya - Barcelona. Passeig de Santa Madrona, 39 - 41
Barcelona
19 h
Gratuït
Públic general, Professionals, Aficionats al patrimoni
Conferència, curs

Cerca més activitats
Conferència "L’arqueologia de Josep Puig i Cadafalch. L’arquitectura i l’excavació en la primera meitat del Nou-cents" a càrrec d’Eduard Riu-Barrera, comissari de l’any Josep Puig i Cadafalch 2017 

J. Puig i Cadafalch d’acord amb la terminologia vuitcentista feia de la seva àmplia i extensa dedicació a l’estudi històric de l’arquitectura una forma d’arqueologia, qualificada pròpiament de monumental. De fet la disciplina arqueològica, creada de nou a l’entrada del segle XIX, es corresponia llavors encara més amb l’estudi de l’art medieval o antic que no pas la recerca prehistòrica, associada d’inici a la ciències naturals.