Tribuna d'Arqueologia: Documentació 3D dels gravats de la Cova de la Font Major | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Planifica't l'agenda

Tribuna d'Arqueologia: Documentació 3D dels gravats de la Cova de la Font Major

16/12/2020
En línia
Diversos
18 h
Gratuït
Professionals, Aficionats al patrimoni
Activitat virtual

Davant la importància de la descoberta dels gravats de la Cova de la Font Major, el Servei d’Arqueologia i Paleontologia col·labora en la documentació mitjançant tècniques digitals. Els treballs han consistit en la topografia de tota la cova, així com la realització d’un laser scanner i la fotogrametria dels gravats per crear-ne un model 3D.


Més informació Cerca més activitats
Durant el mes de desembre de 2019 l’IPHES comunica al Servei d’Arqueologia i Paleontologia la notícia de la descoberta d’un santuari rupestre, amb gravats paleolítics, en unes galeries internes de la Cova de la Font Major, situada a l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà). Aquestes galeries estan situades en la zona no visitable de la cova.

Davant la importància de la descoberta, el Servei d’Arqueologia i Paleontologia decideix col·laborar en la documentació mitjançant tècniques digitals. Els treballs han consistit en la topografia de tota la cova des de la seva entrada fins a les galeries, així com la realització d’un laser scanner de tota la cova, incloses les galeries, i finalment s’ha dut a terme la fotogrametria dels gravats descoberts on en una primera fase s’ha creat el model 3D d’un dels gravats, en concret el gravat del cavall. Un cop finalitzats, el Servei us presenta els resultats d’aquests treballs de documentació, on us mostrarem tant la riquesa de la descoberta com la complexitat de la feina feta pels tècnics topògrafs i delineants.

Conferenciants: Núria Sala Tramon, Ricard Hernàndez Campà i Lluís González Martín
Moderadora: Maria Teresa Miró i Alaix

La nostra Comunitat

#patrimonigencat