Preguntes freqüents | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Preguntes freqüents

Es pot sol·licitar més d’un ajut per centre educatiu?

Sí, podeu sol·licitar més d’un ajut (màxim tres per centre). En tot cas, la disponibilitat d’ajuts en qualsevol mitjà de transport és limitada, en funció de la demanda i de l’ordre d’arribada de les peticions.
 

Amb quina antelació s’ha de realitzar la sol·licitud de l’ajut

La sol·licitud s’ha de realitzar amb un mínim de 30 dies d’antelació respecte a la data de la sortida.
 

Quan finalitza el termini de presentació de sol·licituds?

El termini de presentació de sol·licituds s’inicia el dia 1 de juliol de 2019 i romandrà obert fins a l’esgotament de les places disponibles. En el cas que s’exhaureixin els recursos es comunicarà al web del programa Argonautes, per evitar la realització de noves sol·licituds.
 

Si no som un centre educatiu de màxima complexitat, podem sol·licitar l’ajut?

El programa Argonautes està destinat exclusivament a centres educatius de màxima complexitat. 
 

Un cop acceptada la sol·licitud, es poden realitzar canvis?

Sí, es poden realitzar modificacions (variació del nombre d’integrants del grup, variacions d’horaris, anul·lacions, etc...) amb un mínim de 6 dies d’antelació respecte a la data de la sortida. Caldrà notificar per correu electrònic (argonautes@gencat.cat) qualsevol canvi a la persona responsable del programa Argonautes.
 

Què passa si s’anul·la una sortida per qüestions meteorològiques o per altres motius?

En cas que la sortida s’hagi d’anul·lar, caldrà notificar-ho a l’equipament i a la persona responsable del programa Argonautes. Es podrà programar la sortida per una nova data, prèvia confirmació de disponibilitat amb l’equipament patrimonial i amb la companyia de transport.
 

Es pot visitar un altre equipament que no formi part de la llista d’espais visitables?

Mitjançat els ajuts Argonautes es poden visitar únicament els museus i equipaments adherits al programa i que consten en el següent llistat.
 

L’entrada al museu/equipament és gratuïta?

Tots els museus i equipaments patrimonials adherits al programa Argonautes ofereixen entrada gratuïta a l’alumnat procedent de centres educatius de màxima complexitat, així com als acompanyants del grup. Malgrat que els ajuts del  programa Argonautes no inclouen les activitats dirigides (taller didàctics, visites teatralitzades, etc.), en determinats museus i monuments existeix la possibilitat de combinar l’ajut al transport amb la beca d’activitat. Caldrà que consulteu a l’equipament seleccionat si ofereixen alguna beca d’activitat.
 

En el cas del transport en autocar, com es coordina l’operativa de la sortida?

Un dia abans de la sortida, la companyia de transport en autocar es posarà en contacte amb la persona responsable del grup per tal de coordinar tots els detalls de la sortida (hora de sortida, punt de trobada, etc.).
 

En el cas del transport en autocar, quin tipus d’ajut s’ofereix?

El programa Argonautes ofereix un descompte del 50% sobre el preu total del servei de transport discrecional en autocar. 
 

Quin és el sistema de pagament en el cas del transport amb autocar?

Un cop realitzada la sortida, la companyia de transport en autocar us farà arribar per correu electrònic la factura per tal que procediu a efectuar el pagament.
 

Com rebrem els títols de transport de TRAM/FGC/Rodalies RENFE?

Una setmana abans de la sortida rebreu al centre educatiu els títols de transport mitjançant servei de missatgeria. Els títols de transport no admeten transbordament amb Metro.
 

La nostra Comunitat

#patrimonigencat