18 de maig: Arriba la gran festa dels museus | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

18 de maig: Arriba la gran festa dels museus

Dissabte Catalunya celebra el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus 14.05.2019
El dissabte 18 de maig, els museus d’arreu de Catalunya celebren el Dia Internacional dels Museus, un esdeveniment organitzat anualment des del 1977 pel Consell Internacional de Museus (ICOM). És una festa en què els museus són els veritables protagonistes obrint les seves portes gratuïtament.
 
A més, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, a Europa se celebra la Nit dels Museus el mateix dia. Una iniciativa promoguda pel Consell d’Europa en què els museus obren les seves portes fins a la matinada i també ofereixen activitats d’oci i cultura. La iniciativa Catalunya va néixer a la ciutat de Barcelona i al llarg dels anys s’hi ha anat sumant una bona part de museus catalans.
 
Per celebrar tant el Dia com la Nit dels Museus, els equipaments museístics catalans han organitzat prop de 300 activitats. Un any més, el Departament de Cultura les ha recollit en una única agenda en línia. Totes les activitats es poden consultar a través d’un cercador al web patrimoni.gencat.cat/DIM2019. Troba la teva!