18 de maig, Dia Internacional dels Museus | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

18 de maig, Dia Internacional dels Museus

Visita'ls gratuïtament i gaudeix d'una proposta d'activitats ben diversa 10.05.2017
Des de 1977, el 18 de maig se celebra arreu del món el Dia Internacional dels Museus, un dia a l’any en què els museus són els veritables protagonistes. Obren les seves portes gratuïtament i organitzen diverses activitats per tal de mostrar-nos la seva raó de ser: el seu important paper en el desenvolupament de la societat.
 
Per celebrar aquesta festa, del 18 al 21 de maig, els museus del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre conviden a gaudir de concerts amb maridatges de vi o tallers per experimentar l’art rupestre. A la província de Girona, es pot participar en tallers familiars per crear vaixells sostenibles o fins i tot gaudir d’espectacles de música i poesia.
 
Els Museus de les Terres de Lleida i Aran celebren la diada amb la campanya conjunta “Conflictes bèl·lics i migracions. Memòries ferides i reconciliació”. Es podrà entrar gratuïtament a tots els equipaments que exposaran, cadascun d’ells, objectes vinculats a conflictes bèl·lics. I a la província de Barcelona, es podrà assistir a la gravació en directe d'un programa de ràdio o conèixer la relació del vi i el món ibèric, entre moltes altres activitats. 
 
Una de les activitats principals de les celebracions del Dia Internacional dels Museus és la Nit dels Museus, iniciativa del Consell d’Europa que se celebra la nit del 20 de maig. Els museus obriran les seves portes fins la 1 de la matinada oferint també activitats d’oci i cultura
 
Pots consultar la programació completa en l’agenda en línia del DIM2017 a patrimoni.gencat.cat/dim2017