Apareix un cap d’escultura romana de marbre durant les excavacions arqueològiques a les termes romanes de Caldes de Montbui | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Apareix un cap d’escultura romana de marbre durant les excavacions arqueològiques a les termes romanes de Caldes de Montbui

Segons les primeres hipòtesis, es podria tractar d’una divinitat vinculada amb les aigües termals 26.05.2017
En el decurs de les excavacions arqueològiques que s’estan realitzant a les termes romanes de Caldes de Montbui, s’ha descobert un cap de marbre blanc de mida natural que havia format part d’una escultura romana. Ha estat trobat en bon estat de conservació a la piscina termal que hi ha al davant del conjunt visitable.
 
Tot i que aviat es començarà a estudiar per determinar-ne la procedència, la datació i la seva identificació, com a primera hipòtesi de treball, es podria tractar d’una divinitat vinculada amb les aigües termals.
 
Aquesta troballa se suma a la descoberta d’una nova piscina romana en el subsòl de la plaça i davant el Museu Thermalia, de dimensions més reduïdes. Amb aquesta, ja són 4 les piscines localitzades en aquest àmbit, sent la més important la natatio (piscina central) de davant les Termes Romanes, una bassa rectangular de 13 metres de llargada considerada una de les més grans de Catalunya i de tota la península Ibèrica.
 
Les excavacions, finançades per l’Ajuntament de Caldes sota la supervisió del Departament de Cultura, s’estan realitzant amb motiu de la reurbanització de la plaça de la Font del Lleó.