Ara, tota l’obra d’Antoni Gaudí a Catalunya en un sol clic | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


Portal Gaudí

Ara, tota l’obra d’Antoni Gaudí a Catalunya en un sol clic

El nou web Portal Gaudí aplega per primera vegada les catorze obres de l’arquitecte 03.11.2016
Ja es pot accedir al nou Portal Gaudí, el web que aplega, per primera vegada, el conjunt de l’obra arquitectònica de Gaudí a Catalunya. Una iniciativa impulsada pel Consell per al foment i la difusió de l’obra de Gaudí que neix com a resposta a la necessitat d’aplegar en un únic espai l’obra monumental que l’arquitecte va projectar i construir a Catalunya.

El nou web, que té un disseny sobri i minimalista que potencia l’obra de l’artista per tal de no interferir amb les imatges de les obres, les autèntiques protagonistes del portal, es presenta en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) per tal de fer accessible el contingut tant a públic local com internacional, i amb un disseny responsiu que facilita la consulta des de qualsevol tipus de dispositiu mòbil.
 
El contingut del Portal s’estructura en sis apartats: “Els Edificis”, “Antoni Gaudí”, “Consell Gaudí”,” Activitats”, “Recerca i coneixement” i “Vull Visitar”. “Els Edificis” és el principal apartat i eix vertebrador, on es troben els catorze béns monumentals de Gaudí a Catalunya, set dels quals són Patrimoni Mundial de la UNESCO. Cadascun dels edificis conté informació sobre la seva història i construcció, informació pràctica per a la visita, fotografies en alta resolució, ubicació en el mapa i enllaços als materials de recerca relacionats i les principals activitats programades en aquell edifici.
 
Una de les funcionalitats més destacades del web és la de “Vull Visitar”, identificada per una icona amb un cor. Cadascuna de les fitxes de les obres de Gaudí inclou la icona que l’usuari pot clicar. A través d’aquesta acció, l’usuari genera una llista de desitjos dels edificis que vol visitar. La fitxa dels edificis seleccionats o llista de desitjos es pot descarregar en PDF, es pot imprimir i compartir a les xarxes socials i per correu electrònic.
 
Visita el nou Portal Gaudí.