Arrenquen les activitats per commemorar l’Any Toda | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Arrenquen les activitats per commemorar l’Any Toda

La commemoració vol donar a conèixer un dels personatges catalans més poc coneguts de la Renaixença, Eduard Toda i Güell 27.05.2016
Sota el títol "Eduard Toda i Güell. Un reusenc polièdric", l’Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura han programat més d’una vintena d’actes i activitats per commemorar el 75è aniversari de la mort d’Eduard Toda. Cònsol, home de cultura, primer egiptòleg català, bibliòfil, mecenes i viatger, Toda és un dels personatges catalans més pocs coneguts de la Renaixença.
 
Una complerta programació d’exposicions, conferències, cicles de lectures, itineraris teatralitzats i lectures de textos posaran al dia la informació sobre aquest interessant personatge que va ser contemporani, company d’estudis i amic de l’arquitecte reusenc Antoni Gaudí.
 
Entre les activitats programades destaquen "El passeig literari de l'Escornalbou de Toda", que comença aquest diumenge 29 de maig, les visites teatralitzades "De la Xina a Escornalbou" que se celebraran tots els dissabtes de juliol i agost, els clubs de lectura "Llegim a Eduard Toda" que organitzen les biblioteques de Camp de Tarragona els mesos d’octubre i novembre, així com diverses xerrades i cicles de conferències que se celebraran a diversos espais de Reus.
 
També cal destacar l’estrena del documental ‘Les set vides d’Eduard Toda’ que tindrà lloc el 2 de juliol al Castell-Monestir d’Escornalbou i la presentació de ‘La Biblioteca d’Escornalbou. De la mirada experta d’Eduard Toda a la recuperació d’un patrimoni bibliogràfic’, un projecte de recerca dels fons antics de la biblioteca del Castell-Monestir d’Escornalbou. 

Les 7 Vides d'Eduard Toda from Les 7 Vides d'Eduard Toda on Vimeo.