Busquem el monument favorit dels catalans 2017 | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


Imatge de la Seu Vella de Lleida, monument guanyador de la primera edició del concurs

Busquem el monument favorit dels catalans 2017

La primera fase del concurs consisteix en una crida popular perquè tothom pugui dir quin monument vol que participi 28.02.2017

Patrimoni.gencat, les revistes Descobrir i Sàpiens i el programa Estat de Gràcia de Catalunya Ràdio ens unim per segon any per buscar el monument favorit dels catalans i catalanes. Des d'avui fins el 9 de maig podeu votar quina és la icona patrimonial del país a través del web monumentfavorit.descobrir.cat.

Aquesta segona edició del concurs presenta alguns canvis respecte a la convocatòria de l'any passat. Enguany en la primera fase, del 28 de febrer al 14 de març, fem una crida popular perquè tothom pugui proposar quins monuments han de participar en el concurs. Els tres monuments que hagin estat més proposats en aquesta fase de la crida popular passaran directament a formar part de la llista dels 20 finalistes.

Els altres 17 monuments seran seleccionats per una comissió d'historiadors a partir de les propostes aportades pels participants durant la crida. A partir d’aquí, començarà la fase d’eliminatòries fins a arribar a la gran final monumental, que es resoldrà el dimarts 9 de maig.

El monument favorit dels catalans 2016 va ser el conjunt del Turó de la Seu Vella de Lleida, que es va imposar en la final a Sant Climent de Taüll. Quin monument resultarà guanyador enguany?

Participa i vota el teu monument favorit! Hi ha molts premis en joc.