Casa Vicens Gaudí celebra el seu segon aniversari com a casa museu oberta al públic | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Casa Vicens Gaudí celebra el seu segon aniversari com a casa museu oberta al públic

Barcelona
14.11.2019
A punt de celebrar els seus dos anys oberta al públic, el 16 de novembre de 2017, Casa Vicens fa un balanç positiu de la seva activitat ja que, a part de la seva constant implicació amb la Vila de Gràcia, ha aconseguit posicionar-se com un dels atractius turístics de Barcelona amb la proposta d’un “Gaudí sense presses”. Tot i l’àmplia oferta de monuments, museus i atractius turístics que existeixen a la ciutat, la primera casa de Gaudí ha obtingut visites de persones de més de cent nacionalitats durant aquests dos anys. Per agrair aquesta bona acollida i mostrar la seva obertura al públic internacional Casa Vicens ha realitzat un vídeo on explicita la multiculturalitat dels seus visitants i reflexa com tots els accents o maneres de pronunciar el seu nom són benvinguts reforçant, així, un dels seus valors de marca, la proximitat.

Per celebrar aquest segon aniversari la primera casa de Gaudí oferirà les seves entrades amb un 50% de descompte del 14 al 17 de novembre, tant al seu web com a taquilla. Aquesta promoció és vàlida per la compra de qualsevol tipus d’entrada (visita lliure, guiada, premium o Tardor Vicens) i permetrà descobrir, als qui encara no ho han pogut fer, aquesta primera obra de Gaudí declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 2005.

Hofmann reprodueix la rajola característica de Casa Vicens de xocolata

L’escola d’hostaleria Hofmann és partner gastronòmic de Casa Vicens on, a part d’encarregar-se dels càterings dels seus esdeveniments privats, des del mes de juny han desenvolupat conjuntament una visita gastronòmica que inclou la visita a la primera casa de Gaudí i una degustació dolça o salada de les creacions Hofmann. Ara, amb motiu dels seus dos anys al capdavant de la cafeteria d’aquest Patrimoni Mundial UNESCO han creat una peça única: la rajola de les clavellines de xocolata. Miquel Guarro, Cap de Pastisseria de Hofmann indica “Ens hem inspirat en un dels elements més representatius de Casa Vicens, la seva rajola de clavellines, i he jugat amb les diferents capes i textures que presenta. El resultat és una peça icònica coberta de xocolata (65% de cacao) molt agradable i amb unes notes àcides de fruits vermells i un delicat final de fruits secs torrats, que la fa molt agradable a la boca”. Aquesta creació estarà a la venda en tres espais: la cafeteria Hofmann de Casa Vicens, la pastisseria Hofmann (carrer dels Flassaders) i a la botiga de Casa Vicens gestionada per La Capell.

Cita amb el videoart a Casa Vicens

Per segon any consecutiu, la primera Casa de Gaudí participa al Festival de videoart LOOP. En aquesta edició, Casa Vicens forma part dels espais que acullen l’exposició col·lectiva “The Bee Who Forgot the Honey” comissariada per Aurélien Le Genissel. La mostra presenta una nova mirada a la noció del paisatge sota el concepte d’allò “inapropiable”, desenvolupat pel filòsof italià Giorgio Agamben. En aquest sentit, el paisatge ja no és un objecte que puguem comprar, fer servir o posseir. No apareix com un escenari o un horitzó per explorar, un tot aliè a l’home o una reserva d’actius per explorar, sinó com el paradigma d’un mode més espiritual, humil o afectiu de ser-al-món.
 
Del 12 al 24 de novembre Casa Vicens acull en un dels seus dormitoris l’obra “The pure necessity” (2016) de l’artista belga David Claerbout. El vídeo parteix de la idea que va tenir David Claerbout de retornar el seu comportament original als animals del clàssic de Disney El llibre de la selva de 1967. Al vídeo els animals no fan res més que ser animals, amb actituds d’espera i de passivitat, aixó sí, relacionats amb el paisatge on viuen de manera fusionada. Claerbout nega l’acció i aposta per un paisatge més contemplatiu i transcendental recuperant, en certa manera, la idea romàntica de natura.

Sobre Casa Vicens
 
Casa Vicens es la primera casa realitzada per Antoni Gaudí entre el 1883 i 1885. Declarada Patrimoni de la Humanitat UNESCO l’any 2005 és la casa-manifest on un jove Gaudí, de 30 anys, va fixar les bases del que seria la seva arquitectura posterior. Ubicada al barri de Gràcia de Barcelona, va obrir les seves portes al públic el novembre de 2017 després de 3 anys de restauració i rehabilitació que van permetre a la casa tornar al seu origen. La destacada rehabilitació portada a terme per Martínez Lapeña-Torres Arquitectos i DAW Office ha sigut premiada i finalista en diferents premis d’arquitectura de tot el món: Finalista Premi FAD d’arquitectura 2018, Premi de Rehabilitació en els Premis Lledó Arquitectura 2018, Obra premiada en la XIV Bienal Española de Arquitectura y Urbanismos 2016-17, obra candidata al Premi EU Mies Award 2019 i Obra finalista als Premis XI BIAU 2019.