Celebrem el Dia Internacional dels Arxius | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


Arxiu Comarcal del Vallès Occidental / Arxiu Municipal de la Bisbal de l'Empordà / Arxiu Nacional de Catalunya

Celebrem el Dia Internacional dels Arxius

Una nova agenda en línia permet cercar totes les activitats organitzades pels diversos arxius catalans 08.06.2016
Els arxius constitueixen un patrimoni cultural i una font d’informació de primer ordre. Els serveis que ofereixen estan dirigits al conjunt de la ciutadania i la seva existència contribueix a la constitució i la salvaguarda de la nostra memòria individual i col·lectiva. Un arxiu és un símbol de la memòria històrica i una garantia pel compliment dels drets i els deures dels ciutadans i les institucions.
 
Per reconèixer la importància d’aquests equipaments i dels professionals que hi treballen, el Consell Internacional d’Arxius (CAI/ICA) promou des de l’any 2008 el Dia Internacional dels Arxius, que enguany s'ha celebrat el 9 de juny. Els diversos arxius de Catalunya s’uneixen a la celebració de la jornada amb l’organització d’activitats durant tota la setmana com portes obertes, conferències, tallers, visites guiades, exposicions i molt més.
 
Per tal de facilitar la cerca de les activitats, el Departament de Cultura posa a l’abast del públic una nova agenda en línia. A més, el nou web ofereix també una ràpida descoberta sobre el món dels arxius i els projectes més destacats que s’estan portant a terme actualment a Catalunya. 

Cerqueu les activitats que més us interessin i descobriu els arxius!