Celebrem la Diada de Sant Jordi 2021 | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Sant Jordi al Palau de la Generalitat de Catalunya
Palau de la Generalitat de Catalunya

Celebrem la Diada de Sant Jordi 2021

Un any més, entrem en directe al Palau de la Generalitat de Catalunya per mostrar-te l’arquitectura i la història d’aquest monument excepcional 20.04.2021
El Palau de la Generalitat de Catalunya torna a obrir enguany les seves portes de manera virtual per celebrar la diada de Sant Jordi, perquè tota la ciutadania pugui gaudir de la visita tot i el confinament comarcal. La iniciativa, impulsada pels departaments de Cultura i de la Presidència, tindrà lloc divendres 23 d’abril a través del canal Youtube de patrimoni.gencat.cat. De la mà del guia del Palau i càmera en mà, ens endinsem a la seu del Govern de la Generalitat per descobrir l’arquitectura i la història d’aquest excepcional monument. Enguany es faran dues visites especials:

Visita diürna

En aquesta visita, que tindrà lloc a les 11 hores, ens endinsem en els racons del Palau de la Generalitat posant especial èmfasi en les diverses representacions que hi ha de Sant Jordi. Al llarg del recorregut es mostrarà el Palau guarnit amb roses pel Gremi de Floristes de Catalunya i la vida i tradicions a Palau en una Diada tan especial. En Josep Galceran de Pinós i n’Agustina d’Urries, Gegants de Sant Jordi batejats al Palau de la Generalitat, tindran el gran honor de retre homenatge al nostre patró, acomplint la tradició gegantera present a les nostres festes tradicionals i, l’Hereu la Pubilla faran una visita molt especial.



Visita nocturna

Si al matí el Palau estarà ple de vida, a la nit el veurem d’una manera molt especial. A les 22 hores començarà un recorregut per l’edifici del Palau, il·luminat de nit, i les seves diverses estances: la Sala Torres-Garcia, la Capella de Sant Jordi, la Galeria Gòtica, la Sala Tarradellas i moltes més. Una gran senyera es projectarà a la façana.



Durant el dia, a les 12 i a les 17 hores, hi haurà audicions del carilló del Palau de la Generalitat especialment dedicada a les persones que visiten el Palau de la Generalitat, així com també per als vianants dels carrers propers.
 
Les dues visites tindran una durada d’una hora aproximadament i quedaran enregistrades, de manera que tothom pugui veure-la durant la Diada de Sant Jordi i posteriorment, als canals de difusió de patrimoni.gencat.

El balcons del Palau Moja, vestits amb flors

Un any més ens sumem a la celebració de la Diada de Sant Jordi amb una decoració floral al reixat dels balcons de la seva planta principal. Realitzada amb centenars de roses artificials, guarnirà els divuit balcons de les seves façanes als carrers de la Portaferrissa i les Rambles. Amb aquesta proposta es manté el compromís de celebració de la Diada de Sant Jordi, variant la seva ubicació d’anys anteriors al pati del Palau per evitar problemes d’aforament.

Portes obertes als museus

Et convidem a celebrar la Diada de Sant Jordi gaudint de jornades de portes obertes a alguns dels museus de la Generalitat de Catalunya: el Museu d'Arqueologia de Catalunya i les seves seus a Ullastret, Olèrdola i Girona, el Museu d'Història de Catalunya, el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. A la nostra agenda web també trobaràs tallers, visites guiades i d'altres activitats per gaudir de la Diada de Sant Jordi!

Consulta l'agenda