Comencen els actes commemoratius de l'Any Sacharoff en el 50è aniversari de la mort de la pintora | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


Promenade (Col·lecció particular)
Autorretrat (Museu de Valls)

Comencen els actes commemoratius de l'Any Sacharoff en el 50è aniversari de la mort de la pintora

Es vol donar a conèixer la figura de la pintora russa Olga Sacharoff, que va tenir una estreta vinculació amb l’art català dels anys 40 i 50 06.11.2017
El Departament de Cultura dóna el tret de sortida als actes commemoratius de l’Any Sacharoff, per donar a conèixer, en el 50è aniversari de la seva mort, l’obra i la personalitat artística de la pintora Olga Sacharoff, nascuda a Georgia, però fortament arrelada a Catalunya.
 
La pintora, poc coneguda i reconeguda a casa nostra, va ser una figura destacada de les avantguardes del segle passat i va establir forts lligams amb l’art català dels anys 40 i 50, i amb els cercles artístics i intel·lectuals de la postguerra.
 
L’Any Sacharoff està comissariat per Elina Norandi i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, el Museu Nacional d’Art de Catalunya – Xarxa de Museus d’Art, la Universitat de Barcelona, i l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja.
 
Barcelona i Girona, ciutats on la pintora va establir forts lligams, centraran els actes commemoratius i acolliran una trentena d’activitats, entre exposicions, xerrades, conferències, clubs de lectura per divulgar la importància de la seva obra.
 
La primera activitat tindrà lloc demà, 7 d’octubre, a les 19 h, a l’Espai Putxet amb la inauguració de l’exposició didàctica 'Olga Sacharoff, una artista russa al Putxet', i una conferència a càrrec de la comissària Elina Norandi.
 
L’exposició central de la commemoració de l’Any Sacharoff s’inaugurarà el 25 de novembre al Museu d’Art de Girona. La mostra reunirà pintures, dibuixos, objectes i documents de l’artista en un recorregut al llarg de la seva vida.
 
Més informació: www.anyolgasacharoff.cat