tancar

El 2018 celebrem l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. Una oportunitat única per descobrir la riquesa i diversitat del nostre patrimoni. Monuments i jaciments, paisatges, festes i tradicions, coneixements transferits i expressions de la creativitat humana, col·leccions conservades i gestionades per museus, biblioteques i arxius. Tot un món per descobrir!

+info

Actualitat


Promenade (Col·lecció particular)
Autorretrat (Museu de Valls)

Comencen els actes commemoratius de l'Any Sacharoff en el 50è aniversari de la mort de la pintora

Es vol donar a conèixer la figura de la pintora russa Olga Sacharoff, que va tenir una estreta vinculació amb l’art català dels anys 40 i 50 06.11.2017
El Departament de Cultura dóna el tret de sortida als actes commemoratius de l’Any Sacharoff, per donar a conèixer, en el 50è aniversari de la seva mort, l’obra i la personalitat artística de la pintora Olga Sacharoff, nascuda a Georgia, però fortament arrelada a Catalunya.
 
La pintora, poc coneguda i reconeguda a casa nostra, va ser una figura destacada de les avantguardes del segle passat i va establir forts lligams amb l’art català dels anys 40 i 50, i amb els cercles artístics i intel·lectuals de la postguerra.
 
L’Any Sacharoff està comissariat per Elina Norandi i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, el Museu Nacional d’Art de Catalunya – Xarxa de Museus d’Art, la Universitat de Barcelona, i l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja.
 
Barcelona i Girona, ciutats on la pintora va establir forts lligams, centraran els actes commemoratius i acolliran una trentena d’activitats, entre exposicions, xerrades, conferències, clubs de lectura per divulgar la importància de la seva obra.
 
La primera activitat tindrà lloc demà, 7 d’octubre, a les 19 h, a l’Espai Putxet amb la inauguració de l’exposició didàctica 'Olga Sacharoff, una artista russa al Putxet', i una conferència a càrrec de la comissària Elina Norandi.
 
L’exposició central de la commemoració de l’Any Sacharoff s’inaugurarà el 25 de novembre al Museu d’Art de Girona. La mostra reunirà pintures, dibuixos, objectes i documents de l’artista en un recorregut al llarg de la seva vida.
 
Més informació: www.anyolgasacharoff.cat