Descobrint els cementiris de Barcelona | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades


1. Panteó Juncosa. Cementiri de Montjuïc (Foto: Cementiris de Barcelona)
2. El Petó de la Mort. Cementiri de Poblenou (Foto: Cementiris de Barcelona)

Mapa

Descobrint els cementiris de Barcelona

Poblenou i Montjuïc organitzen visites especials per Tots Sants
Barcelona
Entre tombes i mausoleus, els cementiris sovint amaguen tresors patrimonials i arquitectònics. Aprofita la festivitat de Tots Sants per descobrir-ne dos dels més importants de Barcelona, el de Montjuïc i Poblenou, a través de les visites guiades que organitzen.
 
CEMENTIRI DE MONTJUIC
 
El cementiri de Montjuïc ocupa, des de 1883, una superfície de 53 hectàrees. A més d’obres d’arquitectura funerària de gran valor, conserva l’única col·lecció de carrosses fúnebres d’Europa. Apunta’t a les visites guiades diürnes que s’organitzen. Pots triar entre la ruta artística, la ruta històrica, la ruta combinada o la visita guiada a la col·lecció de carrosses.
 
CEMENTIRI DEL POBLENOU
 
L’arquitecte italià Antonio Gineri va projectar, l’any 1775, aquest cementiri d’estil neoclàssic amb elements d’inspiració egípcia. Compta amb dues zones, l’original i l’ampliada durant el segle XIX, i amaga racons de gran interès artístic i històric. Amb motiu de Tots Sants, organitza una visita guiada nocturna teatralitzada. Uns amfitrions de finals del segle XIX i principis del segle passat et mostraran les tombes més destacades del conjunt.
 
 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural