tancar

El 2018 celebrem l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. Una oportunitat única per descobrir la riquesa i diversitat del nostre patrimoni. Monuments i jaciments, paisatges, festes i tradicions, coneixements transferits i expressions de la creativitat humana, col·leccions conservades i gestionades per museus, biblioteques i arxius. Tot un món per descobrir!

+info

Actualitat

El Departament de Cultura adquireix una col•lecció de ceràmica lleidatana del segle XVII

El conjunt ha estat dipositat en el Museu de Lleida 30.01.2017
Al setembre del 2016, el Departament de Cultura va presentar “Compromís amb l’art i el patrimoni de Lleida”, un programa d’actuacions en els principals equipaments patrimonials de les terres de Lleida que té com a objectiu reforçar la capitalitat artística i cultural de la regió. En el marc d’aquest programa, el Departament ha adquirit una excepcional col•lecció de ceràmica lleidatana del segle XVII que ha estat dipositada en el Museu de Lleida. Diocesà i Comarcal.

La col•lecció, formada per 24 peces, és un conjunt ceràmic de primer nivell per la seva qualitat, raresa i bon estat de conservació. Inclou dos pots d’apotecari de pisa blava, una plata de pisa blava, un pot d’apotecari policrom, vuit fruiteres o sotacopes policromes, quatre plats petits policroms, set plates policromes i un bací de barber policrom.

Aquesta adquisició, que passa a formar part de la Col•lecció Nacional de la Generalitat de Catalunya, converteix el Museu de Lleida en una de les institucions museístiques amb una gran col•lecció d’arts decoratives.

Per tal de donar a conèixer una mica més aquesta col•lecció, el Museu de Lleida ha organitzat dues conferències i una visita al voltant de la ceràmica lleidatana del segle XVII