El jaciment del Born s'excavarà de nou a partir del juny | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Noves excavacions al Born de Barcelona

Noves excavacions al Born de Barcelona - Daniel García Peris CC

El jaciment del Born s'excavarà de nou a partir del juny

Els treballs serviran per conèixer millor la història de La Ribera d’abans del s. XVIII 29.12.2015

Malgrat les actuacions dels darrers anys i la posada en marca del Born Centre Cultural al 2013, els treballs arqueològics en aquest important jaciment no s’aturen. Els experts afirmen que fins a un 60% del lloc resta sense excavar, tal com van posar de manifest durant el I Simposi Internacional d’Arqueologia del Born celebrat recentment a la ciutat.

Per això aquest estiu els arqueòlegs tornaran al Born per intentar ampliar la “fotografia” històrica d’aquest lloc emblemàtic que, sovint, no va més enllà de la Barcelona del segle XVIII arrasada per les tropes de Felip V.

Però se sap que, sota la Plaça Comercial, s’hi troba l’única necròpolis islàmica de la ciutat, localitzada durant les excavacions de 1991. Els treballs van localitzar 32 cases i dues necròpolis, amb 17 inhumacions musulmanes i 15 enterraments tardorromans.

A finals de juny tornaran els pics i les pales al Born, i s’excavarà en dos llocs encara per determinar; l’objectiu serà conèixer una mica millor l’urbanisme i la història del barri de La Ribera i, en definitiva, de la ciutat de Barcelona.