El MAC acull l'exposició ‘La Revolució neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis’ | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

29.09.2017

El MAC acull l'exposició ‘La Revolució neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis’

Per primera vegada, s’hi mostren més de 200 peces arqueològiques recuperades de la Draga
El Museu d’Arqueologia de Catalunya va inaugurar ahir l’exposició 'La Revolució neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis', una mostra fruit dels treballs duts a terme durant pràcticament 30 anys al jaciment arqueològic de La Draga, Banyoles. L’equip multidisciplinari que hi ha treballat està format per científics del MAC, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC-IMF) i del Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles, que han aportat resultats de gran impacte científic i projecció internacional.
 
La Draga és l’únic jaciment arqueològic lacustre de la península Ibèrica i un dels més antics i importants de la Mediterrània occidental, fet que permet exemplificar a través del patrimoni conservat, en part sota l’aigua, una etapa cabdal de la nostra història: els inicis de l’agricultura i la ramaderia.
 
La revolució neolítica va suposar la primera gran transformació del medi: plantes i animals domèstics desconeguts fins aleshores i l’aplicació de tecnologies que transformarien radicalment l’entorn. Fa uns 7.400 anys, un grup d’agricultors i ramaders prehistòrics s’assentaren a la vora de l’estany de Banyoles, i van esdevenir el poblat neolític més important a Catalunya.
 
Ara, gràcies a aquesta mostra, podem veure per primera vegada més de 200 peces arqueològiques recuperades de la Draga, entre les quals hi ha un conjunt d’estris fets de fusta i matèria orgànica de més de 7.000 anys. L'exposició permet també una visita virtual al jaciment, fruit del projecte 'Reconstrucció digital del passat prehistòric: realitat virtual i intel·ligència artificla per entendre la vida social al Neolític'

'La revolució neolítica. La Draga, el pobla dels prodigis' es pot visitar al MAC fins al 4 de febrer de 2018. Inclou un programa d’activitats paral·leles que permetran obtenir una nova visió de les innovacions al llarg de la història.