El MAC inaugura ‘El vi grec. De l’antiguitat als cellers catalans actuals’ | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

El MAC inaugura ‘El vi grec. De l’antiguitat als cellers catalans actuals’

Un viatge per les arrels de la Grècia antiga i la producció del vi a Catalunya 30.09.2016
El Museu d’Arqueologia de Catalunya – Barcelona va inaugurar ahir la nova temporada expositiva de tardor amb “El vi grec. De l’antiguitat als cellers catalans actuals”, que mostra, de manera clara i a través del vi, les similituds i diferències que hi ha entre la cultura antiga i la nostra, i com les arrels de la vitivinicultura catalana, amb cellers de prestigi internacional, s’arrelen en la civilització grega.
 
En una creació museogràfica contemporània i a través de set àmbits, l’exposició tracta, de forma entenedora, el conreu de la vinya en èpoques passades, la transformació en l’obtenció del vi, el consum i el gaudi del vi, el paper del déu Dionís, la producció i consum de vi dels grecs i ibers a Catalunya i, finalment, la cultura del vi en l’actualitat. En total, una quarantena d’objectes arqueològics singulars procedents de diversos museus il·lustren aquest relat que desvetllarà al públic les arrels del vi grec català.
 
El vi grec” ha estat desenvolupat pel Museu d’Arqueologia de Catalunya conjuntament amb l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural i ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Català de la Vinya i el Vi. La presentació va comptar també amb la participació de Josep Roca, cofundador del celler de Can Roca, l’enòloga i empresària Sara Pérez, Rafael Faixedas i Carles Xiruguera, del programa Glops de TV3, i el presentador Marcel Gorgori.
 
L’exposició, que es podrà visitar fins el 29 de gener, es complementa amb un programa d’activitats paral·leles per a diversos públics. Consulta la programació.