El mNACTEC engega el projecte participatiu 'Museu al carrer' | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

El mNACTEC engega el projecte participatiu 'Museu al carrer'

Vol inventariar el patrimoni de la societat industrial que es conserva als carrers i els paisatges de Catalunya 03.11.2017
El projecte 'Museu al carrer' té com a objectiu aplegar fotografies i informació dels elements identificatius, visuals i corporatius de la societat industrial que es troben als carrers i els paisatges catalans. Encara que conserven un important valor testimonial d’una època, molts d’aquests elements no estan documentats, valorats ni protegits, i alguns corren risc de desaparèixer.
 
'Museu al carrer' se centra en quatre àmbits: el transport i les comunicacions; la publicitat i la informació; el comerç, i el lleure. Es volen recopilar elements com ara antics traçats de carreteres, antigues benzineres i estacions de trens, rètols publicitaris i de senyalització antics, comerços tradicionals i elements de patrimoni ferroviari.
 
Aquest patrimoni, un cop documentat i inventariat, passarà a formar part del patrimoni de la societat industrial en què intervé el mNACTEC, que inclou també els elements mobles preservats a les col·leccions dels museus i els béns immobles.
 
Participació ciutadana
 
'Museu al carrer' està pensat com un projecte de participació ciutadana, que es construeix gràcies a la col·laboració de persones d’arreu de Catalunya que fan arribar imatges dels elements recollits en la iniciativa.
 
Els ciutadans i les institucions que vulguin contribuir al projecte han de fer arribar les fotografies dels elements i la documentació mínima necessària (nom i descripció de l’element i la població en què es troba) a través del formulari del web o de les xarxes socials Twitter i Instagram amb l’etiqueta #museualcarrer.