El MNAT es renova | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


Actuals instal·lacions del MNAT

El MNAT es renova

Una part representativa de les col·leccions s’exposarà al Tinglado 4, al Port de Tarragona 12.04.2018
El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) comença dilluns vinent la primera fase dels treballs de condicionament i modernització de les instal·lacions museístiques de la seva seu central a la plaça del Rei de la ciutat. Abans del tancament, el Museu organitza durant aquest cap de setmana (14 i 15 d’abril) jornades de portes obertes perquè tothom qui ho desitgi pugui visitar les actuals instal·lacions.
 
El projecte de reforma del MNAT, el museu més important per a la conservació i difusió del patrimoni romà de Tarragona i instrument clau per entendre la nostra història, preveu tres fases a quatre anys. La primera fase, que s’inicia ara i durarà fins al 2020, contempla les obres de condicionament arquitectònic i climatització.
 
Abans però, s’iniciarà el procés de trasllat de les col·leccions, la major part de les quals serà traslladada temporalment als magatzems del MNAT per a la seva conservació i restauració, mentre una excepcional selecció de peces, especialment representativa de les col·leccions, s’exposarà al Tinglado 4, al Moll de Costa del Port de Tarragona.
 
Sota el nom de ‘Tàrraco/MNAT’, l’exposició presentarà una síntesi de la història de Tàrraco. S’inaugurarà el pròxim 16 de juny amb motiu de la celebració dels XVIII Jocs Mediterranis que tindran lloc a la ciutat i altres seus del territori del 22 de juny a l’1 de juliol del 2018.
 
Un cop finalitzades les obres de condicionament, el 2020, s’iniciarà la segona fase del projecte de reforma del MNAT que afecta la museografia. Finalment, la tercera fase concertarà un itinerari conceptual i museogràfic que unirà el MNAT amb el Pretori i les voltes del Circ.
 
Més informació