El Museu d'Art de Girona acull l'exposició central de l'Any Sacharoff | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

27.11.2017

El Museu d'Art de Girona acull l'exposició central de l'Any Sacharoff

La mostra reuneix prop d’una vuitantena d’obres originals procedents de museus, galeries, institucions culturals i col·leccions particulars
El Museu d’Art de Girona acull, fins al 2 d’abril, l’exposició central de l’Any Olga Sacharoff, ‘Olga Sacharoff: pintura, poesia i emancipació’, que commemora els 50 anys de la mort de la pintora avantguardista. La mostra vol destacar la seva aportació com artista activa a la denominada Escola de París de la primera meitat del segle XX, així com mostrar els vincles de la pintora amb l'art català dels anys 1940 i 1950.
 
L’exposició planteja un itinerari iconogràfic per les temàtiques més significatives i recurrents en l’obra de Sacharoff: animals, flors, retrats, paisatges, i sobretot la presència de la figura de la dona com a eix central del seu discurs artístic.
 
S’hi exposen prop d’una vuitantena d’obres, procedents de museus, galeries institucions culturals i col·leccions particulars tant nacionals com internacionals (Estats Units, Rússia, França i Holanda). En destaquen algunes mai exposades a Catalunya, com Promenade, procedent del Museu de la Fundatie (Holanda) o una de les seves obres més emblemàtiques, Consuelo, pertanyent a una col·lecció privada russa.
 
L’exposició reuneix també fotografies i documentació inèdita de l'artista i el seu cercle, així com articles de premsa de l'època, en els quals es comenten exposicions i altres qüestions relatives a l'obra i a la pintora que permeten contextualitzar més clarament la seva obra.
 
Al voltant de la mostra s’han organitzat una sèrie d’activitats, entre les quals destaquen visites comentades, visites dinamitzades per a escolars, tallers familiars i taules rodones.