Actualitat

27.11.2017

El Museu d'Art de Girona acull l'exposició central de l'Any Sacharoff

La mostra reuneix prop d’una vuitantena d’obres originals procedents de museus, galeries, institucions culturals i col·leccions particulars
El Museu d’Art de Girona acull, fins al 2 d’abril, l’exposició central de l’Any Olga Sacharoff, ‘Olga Sacharoff: pintura, poesia i emancipació’, que commemora els 50 anys de la mort de la pintora avantguardista. La mostra vol destacar la seva aportació com artista activa a la denominada Escola de París de la primera meitat del segle XX, així com mostrar els vincles de la pintora amb l'art català dels anys 1940 i 1950.
 
L’exposició planteja un itinerari iconogràfic per les temàtiques més significatives i recurrents en l’obra de Sacharoff: animals, flors, retrats, paisatges, i sobretot la presència de la figura de la dona com a eix central del seu discurs artístic.
 
S’hi exposen prop d’una vuitantena d’obres, procedents de museus, galeries institucions culturals i col·leccions particulars tant nacionals com internacionals (Estats Units, Rússia, França i Holanda). En destaquen algunes mai exposades a Catalunya, com Promenade, procedent del Museu de la Fundatie (Holanda) o una de les seves obres més emblemàtiques, Consuelo, pertanyent a una col·lecció privada russa.
 
L’exposició reuneix també fotografies i documentació inèdita de l'artista i el seu cercle, així com articles de premsa de l'època, en els quals es comenten exposicions i altres qüestions relatives a l'obra i a la pintora que permeten contextualitzar més clarament la seva obra.
 
Al voltant de la mostra s’han organitzat una sèrie d’activitats, entre les quals destaquen visites comentades, visites dinamitzades per a escolars, tallers familiars i taules rodones.