El Museu de l’Oli de Catalunya s’incorpora al Sistema Territorial del mNACTEC | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

El Museu de l’Oli de Catalunya s’incorpora al Sistema Territorial del mNACTEC

Està situat a la seu del molí de la Cooperativa de la Granadella i conserva un dels molins d’oli més antics i ben conservats del país 13.12.2016
El Museu de l’Oli de Catalunya, a la Granadella (Garrigues) conserva un dels molins d’oli més antics de Catalunya. Ara, ha entrat a formar part del Sistema Territorial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC). Juntament amb l’espai del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC), el Museu de l’Oli de Catalunya, situa la Granadella com a referent patrimonial i social de la cultura de l’oli amb la societat i el territori, des dels seus sistemes de producció i elaboració més antics, passant per tot el procés d’evolució tecnològica i fins arribar als avenços més moderns i innovadors.
 
El Museu està situat a la seu del molí de la Cooperativa de la Granadella, construït amb el suport de la Mancomunitat de Catalunya l‘any 1920. El molí ara és visitable, després d’un acurat procés de documentació, inventari i restauració de tots els elements d’interès patrimonial, acompanyats d’un sòlid discurs museològic i museogràfic.
 
Amb aquesta incorporació són ja 28 els museus i centres d’interès patrimonial que conformen el Sistema Territorial del mNACTEC, una singular proposta museística que explica els diferents àmbits i processos de la societat industrial catalana per tot el territori català i en el lloc en què s’han produït de forma més singular i significativa. Els museus del Sistema expliquen la industrialització a Catalunya mitjançant les seves col·leccions i/o la museïtzació de les diferents activitats productives que han existit i de les quals encara han quedat restes comprensibles que constitueixen el nostre patrimoni industrial.