El Museu d’Història de Catalunya inaugura l’exposició central de l’Any Puig i Cadafalch | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


Fàbrica Casaramona. Vista general acolorida. (ANC)

El Museu d’Història de Catalunya inaugura l’exposició central de l’Any Puig i Cadafalch

La mostra presenta el conjunt de peces més gran mai mostrat del seu fons personal custodiat per l’Arxiu Nacional de Catalunya 14.12.2017
El Museu d’Història de Catalunya, en col·laboració amb l’Arxiu Nacional de Catalunya i el Centre de Béns Mobles de Catalunya, acull l’exposició central de l’Any Puig i Cadafalch: ‘Puig i Cadafalch. Arquitecte de Catalunya’. És una oportunitat per descobrir totes les dimensions del personatge, ja que se’l presenta en la seva globalitat i no només amb alguna de les seves múltiples facetes.

El visitant pot veure una selecció representativa i excepcional del seu fons personal, custodiat avui dia per l’Arxiu Nacional de Catalunya. Aquest fons va ser recuperat el 2006 pel Departament de Cultura de la Generalitat en una de les operacions de salvaguarda documental més importants del país.

El fil conductor de l’exposició és la seva pròpia biografia, de manera que en el recorregut es pot apreciar com es perfilen i combinen les diferents facetes al llarg del complex període històric que va viure i que sempre va afrontar amb una gran voluntat de superació i de servei públic. 

Una de les novetats que presenta la mostra és ‘El taller de l’arquitecte’, un espai didàctic integrat a l’espai expositiu que proposa als visitants de totes les edats una activitat lúdica per reflexionar sobre l’obra arquitectònica de Puig i Cadafalch.

Puig i Cadafalch. Arquitecte de Catalunya’ es pot visitar fins al 15 d’abril al Museu d'Història de Catalunya.