El Museu Episcopal de Vic presenta la mostra més important sobre la figura d'Oliba | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

El Museu Episcopal de Vic presenta la mostra més important sobre la figura d'Oliba

“Oliba episcopus” es pot visitar fins al 10 de febrer de 2019 27.10.2018
Oliba de Cerdanya (971-1046), comte, monjo, abat i des de 1018 bisbe d’Osona, és considerat un dels personatges més rellevants de la Catalunya medieval. Ara, en el marc del Mil·lenari Oliba, bisbe de Vic, el Museu Episcopal de Vic presenta l'exposició "Oliba episcopus", la mostra més important que s'ha realitzat fins ara sobre la seva figura.
 
L'exposició, que es pot visitar fins al 10 de febrer de 2019, presenta i contextualitza la figura del que va ser bisbe d'Osona i Abat de Ripoll i Cuixà a partir dels testimonis materials i documentals més importants, procedents de col·leccions d'art de tot Europa.
 
Entre les obres que es poden veure a “Oliba episcopus” destaquen les dues bíblies de Ripoll i de Roda, promogudes per Oliba, i que juntament amb fragments d’una tercera bíblia, la de Fluvià, són testimonis únics de l’art català i europeu de fa mil anys, i que es retroben en aquesta exposició per primer cop des del segle XI. La mostra també permet visitar virtualment la desapareguda catedral romànica de Vic.