El programa “El lloc dels fets” de TV3 s’estrena aquest diumenge | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


Imatges del rodatge al Monestir de Sant Pere de Rodes / Marc de las Heras, presentador del programa 

El programa “El lloc dels fets” de TV3 s’estrena aquest diumenge

En el primer capítol descobrirem el misteri de la butlla de Sant Pere de Rodes 23.03.2017
Aquest diumenge 2 d'abril, TV3 estrena el nou programa “El lloc dels fets”, que compta amb la participació de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i de l'Agència Catalana de Turisme. Presentat per Marc de las Heras, ens descobrirà 13 històries poc conegudes de 13 monuments catalans que ens transportaran al passat, dels ibers fins a principis del segle XX. En aquest primer capítol descobrirem el misteri de la butlla de Sant Pere de Rodes i com va néixer aquest punt de pelegrinatge. 
 
Durant els diversos episodis, viatjarem a diversos punts del territori català per conèixer les traïcions, estafes, crims, secrets, obsessions o venjances que van passar a Sant Pere de Casserres, a la ciutat ibèrica d’Ullastret, al Castell de Miravet, al palau de Maricel de Sitges, a la Seu Vella de Lleida, als Monestirs de Santes Creus, Sant Cugat del Vallès o Santa Maria de Ripoll, a la Tàrraco romana, al palau Reial de Barcelona, a la Universitat de Cervera i a la fàbrica Asland de Castellar de n’Hug.
 
A més dels monuments, també gaudirem de la bellesa del seu entorn i dels atractius que ofereixen actualment.
 
“El lloc dels fets” és un programa transmèdia i ofereix, a més del portal web i les xarxes socials, una app que ofereix, a través de la geolocalització, reviure els fets i les històries allà on van passar; permet, a través del programa educatiu mSchools, que més de 3.000 estudiants puguin portar recreacions històriques en vídeo de les temàtiques relacionades amb el programa; i facilita informació turística exhaustiva del voltant de cada monument. 


.