El surrealisme català, per primera vegada al Museu de l’Hermitage de Sant Petersburg | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

El surrealisme català, per primera vegada al Museu de l’Hermitage de Sant Petersburg

L’exposició, coordinada des del Museu d’Art de Girona, està integrada per un total de 70 obres 28.10.2016
Avui s’inaugura al Museu de l’Hermitage de Sant Petersburg l’exposició “Surrealisme a Catalunya. Salvador Dalí i els artistes de l’Empordà”. La mostra es podrà visitar fins el 5 de febrer de 2017 i després itinerarà al Museu del Tabac d’Andorra.
 
És la primera vegada que una mostra sobre aquesta temàtica es pot veure al museu rus. L’exposició, coordinada des del Museu d’Art de Girona, està integrada per un total de 70 obres de 29 artistes, entre les quals destaquen 8 de Salvador Dalí, 5 de Juan Nuñez, 9 d’Àngels Planells i 15 de Joan Massanet.
 
La majoria de les obres procedeixen del Museu de l’Empordà de Figueres i de col·leccions privades. La mostra també compta amb obres procedents del Museu Cau Ferrat de Sitges i del Thyssen-Bornemisza de Madrid, que ha incorporat a l’exposició l’obra de Salvador Dalí Sueño causado por el vuelo de una abeja alrededor de una granada un segundo antes de despertar, obra al voltant de la qual s’organitzen els tres àmbits de l’exposició.
 
La mostra vol donar a conèixer en un dels museu més importants d’Europa a un seguit d’artistes catalans que van influenciar i treballar de manera paral·lela amb Salvador Dalí, i permetrà projectar més enllà de les nostres fronteres un territori que cal reivindicar com el bressol del surrealisme a Catalunya i Espanya.