‘El tresor ocult. La creu de Sant Joan de les Abadesses’, al Museu Episcopal de Vic | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

‘El tresor ocult. La creu de Sant Joan de les Abadesses’, al Museu Episcopal de Vic

La mostra es pot visitar fins al 25 de febrer de 2018 10.11.2017
La creu de Sant Joan, una de les primeres obres importants de l’orfebreria gòtica catalana, ha tingut sempre a la vista el tresor que representen els seus materials preciosos: l'argent daurat i els meravellosos esmalts. Però també custodiava altres tresors fins fa poc invisibles, que més que materials són espirituals.
 
Durant les accions de conservació-restauració dutes a terme els anys 2015-2016, es van descobrir dins dels medallons superior i inferior petits conjunts de relíquies embolcallats en teixits antics, un d'ells decorat amb un bell motiu d'aus d'ascendència oriental.
 
Ara, el Museu Episcopal de Vic dona a conèixer en la mostra ‘El tresor ocult. La creu de Sant Joan de les Abadesses’ aquestes espectaculars novetats i presenta la creu de Sant Joan, així com les accions de conservació-restauració que s'han dut a terme en col·laboració amb el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.
 
A més, també s'hi exposen les relíquies, els teixits i els pergamins que l’acompanyaven, així com una petita selecció de reliquiaris i d'objectes esmaltats del fons del Museu que ajuden a comprendre totes aquestes dimensions.