Els monuments i jaciments de Catalunya, georeferenciats en un únic portal web | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Els monuments i jaciments de Catalunya, georeferenciats en un únic portal web

Es poden consultar més de 25.000 monuments, 12.000 jaciments arqueològics i més de 300 jaciments paleontològics 02.03.2017
El Departament de Cultura ha dissenyat un nou geoportal que, per primera vegada, permet accedir, de forma conjunta i en obert, a tota la informació geogràfica dels monuments i jaciments arqueològics d’arreu de Catalunya. Una eina que mostra més de 25.000 monuments, 12.000 jaciments arqueològics i prop de 400 jaciments paleontològics amb el dibuix del seu polígon, les dades bàsiques que l’identifiquen i el seu grau de protecció.

El Geoportal del Patrimoni Cultural neix amb la voluntat de tenir en un únic web tota la informació rellevant del patrimoni cultural i anar afegint nous recursos i serveis amb l’objectiu de convertir-se en un instrument bàsic amb informació fonamental per a la planificació i la gestió del patrimoni cultural, però també essencial per altres sectors com l’urbanisme i el turisme.

A través del mapa, l’usuari pot navegar, analitzar i consultar la informació geogràfica de forma conjunta, mitjançant diferents eines i carregar serveis externs. A l’ajuda es descriuen les principals funcionalitats d’aquesta aplicació, es recomana llegir-la per obtenir el màxim partit del sistema.

La informació es presenta per capes que mostren la disposició real sobre el territori dels béns que componen el patrimoni cultural català i permet que estudiants, professionals, empreses, administracions i públic en general puguin visualitzar, consultar i analitzar informació de forma intuïtiva i àgil.