tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya. Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm

Actualitat

Els monuments i jaciments de Catalunya, georeferenciats en un únic portal web

Es poden consultar més de 25.000 monuments, 12.000 jaciments arqueològics i més de 300 jaciments paleontològics 02.03.2017
El Departament de Cultura ha dissenyat un nou geoportal que, per primera vegada, permet accedir, de forma conjunta i en obert, a tota la informació geogràfica dels monuments i jaciments arqueològics d’arreu de Catalunya. Una eina que mostra més de 25.000 monuments, 12.000 jaciments arqueològics i prop de 400 jaciments paleontològics amb el dibuix del seu polígon, les dades bàsiques que l’identifiquen i el seu grau de protecció.

El Geoportal del Patrimoni Cultural neix amb la voluntat de tenir en un únic web tota la informació rellevant del patrimoni cultural i anar afegint nous recursos i serveis amb l’objectiu de convertir-se en un instrument bàsic amb informació fonamental per a la planificació i la gestió del patrimoni cultural, però també essencial per altres sectors com l’urbanisme i el turisme.

A través del mapa, l’usuari pot navegar, analitzar i consultar la informació geogràfica de forma conjunta, mitjançant diferents eines i carregar serveis externs. A l’ajuda es descriuen les principals funcionalitats d’aquesta aplicació, es recomana llegir-la per obtenir el màxim partit del sistema.

La informació es presenta per capes que mostren la disposició real sobre el territori dels béns que componen el patrimoni cultural català i permet que estudiants, professionals, empreses, administracions i públic en general puguin visualitzar, consultar i analitzar informació de forma intuïtiva i àgil.