Encara no saps quin llibre regalar? El Museu d’Història de Catalunya te’n recomana alguns | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Encara no saps quin llibre regalar? El Museu d’Història de Catalunya te’n recomana alguns

Política, història, il·lustració, poesia... Propostes per a tothom per aquest Sant Jordi 22.04.2016
Durant tota la setmana, el Museu d’Història de Catalunya ha estat recomanant llibres per Sant Jordi. Aquí tens el recull:
 
· Una proposta divertida‘Acbdari per adults’, de Pilarín Bayès i Òscar Dalmau. Una paròdia dels llibres infantils il.lustrats en la que que els autors juguen amb la llengua i utilitzen les lletres de l’abecedari per elaborar frases “irreverents i políticament incorrectes”

· Una proposta històrica‘El nazi de Siurana’, de Toni Oresanz. Un exercici d’investigació periodística per descobrir què hi ha de veritat en la llegenda del nazi de Siurana que ens durà a parlar de nazis a Espanya, memòria històrica, fugues sonades i pactes de silenci.

· Una proposta política‘Anar de debò. Els catalans i Espanya’, de Borja de Riquer. Un llibre que reuneix articles i conferències escrites durant la darrera dècada sobre l’encaix entre Catalunya i Espanya i amb el que l'autor vol ajudar al lector a comprendre “el que ha passat a Catalunya i com hem arribat a on som”.

· Una proposta romàntica‘Dona’m la mà’, selecció de poemes amorosos per Marcel Riera. Un recull d’alguns dels millors autors de la literatura universal: Dante, Petrarca, Ronsard, Shakespeare, Donne, Verlaine, Yeats, Auden, Tranströmer, Brodsky, March, Salvat-Papasseit, Ferrater, Palau i Fabra o Formosa, entre molts d'altres.

· Una proposta infantil‘Qui, què, on’, amb il·lustracions d’Olivier Tallec. Un llibre-joc pensat per potenciar les capacitats d’observació dels infants.
 
Els trobaràs tots a la llibreria Bestiari del Museu d’Història de Catalunya. Estigues atent a les seves xarxes socials per conèixer les últimes recomanacions!