tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya. Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm

Escapades

Fires i mercats tradicionals per donar la benvinguda al Nadal

Propostes pel pont de desembre Barcelona
Pel pont del desembre, molts municipis d’arreu de Catalunya celebren fires i mercats per començar a preparar el Nadal. La Fira de Torrons de Llinars del Vallès, la Fira del Joc i de Nadal de Berga, la Fira de l’Avet d’Espinelves o la Fira del Tió de Solsona són algunes de les propostes.
 
FIRA DELS TORRONS DE LLINARS DEL VALLÈS
 
Els dies 3 i 4 de desembre, el poble de Llinars del Vallès celebra l’anomenada Fira dels Torrons. Espectacles, xocolatada, mostra d’oficis tradicionals, swing, tallers familiars, caminades i fins i tot un arbre dels desitjos i una mostra de pessebres i diorames. Pels carrers i places del poble, hi podràs veure també una exposició d’art realitzada pels alumnes de diverses escoles.
 
FIRA DEL JOC I DE NADAL DE BERGA
 
La Fira del Joc i de Nadal de Berga gira en torn a una temàtica ben divertida: el joc. El 6 de desembre, el passeig de la Industria s’omplirà de parades de Nadal i de moltes propostes per jugar al carrer, com un espai infantil ple de joguines senzilles però curioses o l’espai de jocs de taula gegants. Una proposta molt lúdica que de ben segur ens ajuda a acabar d’omplir la carta pels Reis Mags!
 
FIRA DE L’AVET D’ESPINELVES
 
El poble d’Espinelves es troba situat dins del boc més gran de Catalunya i té una peculiaritat: la seva especialitat en avets de Nadal. Del 3 a l’11 de desembre, a la Fira de l’Avet, hi podreu comprar el vostre per aquest Nadal. Les varietats més conreades a la zona, el Masjoanis i la Picea Excelsa, es venen amb pa de terra i es poden replantar de nou. Hi trobareu també parades d’artesania i gastronomia, diverses exposicions i activitats.
 
FIRA DEL TIÓ DE SOLSONA
 
El 10 de desembre, a la plaça Major de Solsona, s’hi celebra la Fira del Tió. De 10h a 21h, hi tindran lloc activitats familiars relacionades amb el Tió, una exposició de tions i de pessebres antics, cantada de nadales, tasts, un taller d’elaboració de torrons artesans o un de decoració d’arbres de Nadal. Al final de la jornada, s’encendrà l’estel de Nadal de la plaça.

 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural