Fires i mercats tradicionals per donar la benvinguda al Nadal | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Escapades

Fires i mercats tradicionals per donar la benvinguda al Nadal

Propostes pel pont de desembre Barcelona
Pel pont del desembre, molts municipis d’arreu de Catalunya celebren fires i mercats per començar a preparar el Nadal. La Fira de Torrons de Llinars del Vallès, la Fira del Joc i de Nadal de Berga, la Fira de l’Avet d’Espinelves o la Fira del Tió de Solsona són algunes de les propostes.
 
FIRA DELS TORRONS DE LLINARS DEL VALLÈS
 
Els dies 3 i 4 de desembre, el poble de Llinars del Vallès celebra l’anomenada Fira dels Torrons. Espectacles, xocolatada, mostra d’oficis tradicionals, swing, tallers familiars, caminades i fins i tot un arbre dels desitjos i una mostra de pessebres i diorames. Pels carrers i places del poble, hi podràs veure també una exposició d’art realitzada pels alumnes de diverses escoles.
 
FIRA DEL JOC I DE NADAL DE BERGA
 
La Fira del Joc i de Nadal de Berga gira en torn a una temàtica ben divertida: el joc. El 6 de desembre, el passeig de la Industria s’omplirà de parades de Nadal i de moltes propostes per jugar al carrer, com un espai infantil ple de joguines senzilles però curioses o l’espai de jocs de taula gegants. Una proposta molt lúdica que de ben segur ens ajuda a acabar d’omplir la carta pels Reis Mags!
 
FIRA DE L’AVET D’ESPINELVES
 
El poble d’Espinelves es troba situat dins del boc més gran de Catalunya i té una peculiaritat: la seva especialitat en avets de Nadal. Del 3 a l’11 de desembre, a la Fira de l’Avet, hi podreu comprar el vostre per aquest Nadal. Les varietats més conreades a la zona, el Masjoanis i la Picea Excelsa, es venen amb pa de terra i es poden replantar de nou. Hi trobareu també parades d’artesania i gastronomia, diverses exposicions i activitats.
 
FIRA DEL TIÓ DE SOLSONA
 
El 10 de desembre, a la plaça Major de Solsona, s’hi celebra la Fira del Tió. De 10h a 21h, hi tindran lloc activitats familiars relacionades amb el Tió, una exposició de tions i de pessebres antics, cantada de nadales, tasts, un taller d’elaboració de torrons artesans o un de decoració d’arbres de Nadal. Al final de la jornada, s’encendrà l’estel de Nadal de la plaça.

 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural