Inicien les obres per la posada en valor del Teatre romà de Tarragona | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Inicien les obres per la posada en valor del Teatre romà de Tarragona

És un dels grans monuments de la Tàrraco romana 13.01.2017
Construït en època de l’emperador August sobre les restes d’uns possibles magatzems portuaris, el Teatre romà de Tarragona es va anar ampliant i utilitzant fins al final del segle II dC. Va ser redescobert al final del segle XIX i va patir importants destruccions en el decurs del segle XX. Actualment està adscrit al Museu Nacional Arqueològic de Catalunya (MNAT) i se’n conserven restes de les tres parts fonamentals de l’edifici: cavea (graderia), orchestra (hemicicle al peu de la graderia reservat a les personalitats) i scaena (l’espai escènic i les instal·lacions desuport a les representacions).
 
El Teatre romà és un dels grans monuments de la Tàrraco romana que restaven pendents d’actuació, donada la complexitat de la seva ubicació i mida dins la trama urbana de la ciutat. Aquesta setmana, el Departament de Cultura ha iniciat les obres d’adequació, amb la voluntat de posar en valor les restes arqueològiques, integrar-lo en el circuit de visita dels equipaments patrimonials de la ciutat de Tàrraco i garantir la conservació futura del monument.
 
La primera fase del projecte, que finalitzarà aquest estiu, inclourà la recerca i l’excavació arqueològica del monument per conèixer millor els espais arqueològics; l’execució dels treballs de conservació i restauració de les restes; i la museïtzació de l’espai que farà comprensible al visitant l’envergadura que va tenir aquest monument a la ciutat en època romana.