Ja és aquí el concurs “Monument favorit dels catalans” | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


Monestir de Santa Maria de Vallbona, guanyador de l'edició 2018

Ja és aquí el concurs “Monument favorit dels catalans”

Comença el 13 de març i constarà de 5 fases 12.03.2019
El dia 13 de març arrenca la quarta edició d’”El monument favorit dels catalans” que, des del 2016, escull per votació popular el monument preferit de Catalunya.
 
Com en la resta d'edicions, en el certamen hi haurà 12 monuments finalistes, 10 escollits per una comissió d’experts, i, els altres dos, per proposta ciutadana a través del web del concurs (sapiens.cat/monumentfavorit).

Cinc fases

El concurs es divideix en cinc fases. En la primera, del 13 al 19 de març, qualsevol persona podrà proposar un candidat a monument favorit. Els dos monuments més proposats entraran a la llista dels 12 monuments finalistes, que s'enfrontaran entre el 20 i el 27 de març.
 
En aquesta segona fase, els usuaris hauran de dir quin dels 12 monuments els agrada més. D'aquests, només se'n classificaran quatre, els que s'enfrontaran en les dues semifinals. Els guanyadors de les semifinals s'enfrontaran en la gran final, entre el 10 i el 17 d'abril, dia que sabrem quin és 'El monument favorit dels catalans' 2019.

Tant en la fase de proposta de monuments com en la de votacions, caldrà ser usuari registrat per poder participar-hi i només es podrà emetre una proposta o un vot cada hora. Entre tots els votants es sortejaran centenars de premis cada setmana.

La gran novetat: el bonus Popap

Aquest 2019, “El monument favorit dels catalans” té una gran novetat: als resultats finals de cada fase s'hi afegirà una quantitat de vots extra recollits en una enquesta que es farà en directe durant l'emissió del programa 'Popap', de Catalunya Ràdio.
 
Un dia abans de la fi de cada fase, el programa conduït per Mariola Dinarès farà una enquesta a l’Instagram del programa en què es podrà votar un dels monuments que s'enfronten. El guanyador rebrà un bonus Popap: 2.000 vots extra que s'afegiran al resultat obtingut al sapiens.cat/monumentfavorit. En el cas de la final, aquest bonus serà de 3.000 vots.

El Monument Favorit és un concurs organitzat per la revista SÀPIENS, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Catalunya Ràdio.

Segueix el concurs a les xarxes amb l'etiqueta #monumentCat.