Ja es poden visitar les noves sales del Museu del Joguet de Figueres | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


Museu del Joguet de Catalunya/Figueres. Fotos: Jordi Puig

Ja es poden visitar les noves sales del Museu del Joguet de Figueres

Ha incorporat a la seva col·lecció permanent 1.456 nous objectes en una nova planta 20.11.2018
El Museu del Joguet de Catalunya a Figueres, format principalment per jocs i joguets industrials de finals del segle XIX fins als nostres dies, estrena més de 200 m² i incorpora 1.456 nous objectes. Amb aquesta ampliació, la seva col·lecció permanent conté ara més de 7.000 jocs i joguets en una extensió de 1.350 m² d’exposició.
 
Les noves sales incorporen nous àmbits que inclouen una selecció dels fons del Museu de joguets fets pels infants Sahrauís als camps de refugiats de Tindouf (Algèria), i un ampli fons de joguets per a invidents, amb una selecció d’aquests jocs adaptats; un apartat dedicat als joguets i els jocs que acompanyaren els exiliats i refugiats republicans després de la Guerra Civil espanyola.
 
El Museu es va inaugurar el 18 de juny del 1982, a l’antiga casa pairal del baró de Terrades, per iniciativa del col·leccionista figuerenc Josep M. Joan i Rosa que, des de començament dels anys seixanta, ha anat col·leccionant tota mena de jocs i joguines, antics i moderns, fabricats bàsicament a Catalunya i al País Valencià, així com documentació que s’hi relaciona.