Ja es pot visitar la nova intervenció del Teatre romà de Tarragona | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

Ja es pot visitar la nova intervenció del Teatre romà de Tarragona

Amb aquest equipament es vol recuperar el patrimoni cultural, regenerar el barri i crear un circuit integral del patrimoni mundial a la ciutat 20.04.2018
El passat mes de maig es van presentar les obres de la primera fase del projecte de posada en valor del Teatre romà de Tarragona, Patrimoni Mundial de la Humanitat. Unes actuacions que es van començar a executar el 2016.

La primera fase executiva que culmina ara s’ha centrat en la zona de la cavea (graderia) de la que es conserva part de les cinc primeres files de la part baixa. S’han dut a terme les excavacions arqueològiques, la conservació i restauració de les restes conservades i la restitució volumètrica de la graderia per la seva comprensió.
 
Aquestes excavacions van posar al descobert edificis i estructures prèvies a la construcció del teatre (segle I dC), com una àrea comercial formada per tabernae (botigues) i un traçat d’un carrer que discorria en paral·lel al moll del port romà. A l’altra banda del carrer es va identificar un altre conjunt de tabernae sobre el qual es construí posteriorment l’hyposcaenium del teatre. Aquestes troballes van aportar una informació fonamental per interpretar el conjunt del port romà de Tàrraco.
 
Posteriorment, es va dur a terme la restitució volumètrica de la graderia del teatre. Es va optar per una estructura lineal de ferro que, per una banda, evoca la potent graderia que tindria el Teatre en època romana, recuperant la geometria original, alhora que dialoga amb les restes. El visitant pot complementar les restes visibles amb la informació explicativa del que no és visible.

La nova intervenció del Teatre romà es va poder visitar a partir del 19 i 20 de maig amb motiu de la celebració del Festival Tarraco Viva.

Vols veure el procés de restitució volumètrica de la cavea? Descarrega’t el vídeo timelapse: https://bit.ly/2qBEGVB