La 5a edició de Nadal al Museu de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona arriba amb novetats que s’allargaran durant tot l’any | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

La 5a edició de Nadal al Museu de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona arriba amb novetats que s’allargaran durant tot l’any

Girona
12.12.2019
Del 6 de desembre de 2019 al 7 de gener de 2020 tindrà lloc la cinquena edició de Nadal al Museu. Després de l’èxit de les passades edicions els 26 museus que integren la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona s’uneixen de nou sota el lema “Aquest Nadal, els museus de les Comarques de Girona han preparat una aventura molt especial per tu!” per motivar les visites de públic familiar durant les festes nadalenques. Els museus, de temàtiques variades com la història, el cinema, el joc, l’artesania, l’arqueologia, l’etnologia, el medi natural, el mar, la tecnologia, l’art... oferiran la possibilitat de passar-s’ho bé i descobrir tot el patrimoni que ofereixen els museus.

Enguany, la nova edició de Nadal al Museu arriba amb dues novetats importants. La primera, és la presentació d’un nou personatge que serà la imatge de les activitats familiars de la Xarxa. Aquest nou personatge creat per la jove il·lustradora Xènia Ferrer, és un extraterrestre que aterra a terres gironines i no sap on és, ni com és la gent que hi viu. Així que decideix visitar-ne els museus per descobrir les costums, les tradicions, el passat dels que habiten el territori. A través d’ells els més petits podran descobrir cada un dels museus de la xarxa. I la segona, la creació d’un llibre d’activitats amb lectura fàcil que obsequiaran a tots els nens i nenes que visitin els museus durant les festes de Nadal. El llibret, creat, editat i produït per la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona, s’ha fet amb la intenció de donar a conèixer d’una forma divertida, el patrimoni dels museus del territori gironí. La Xarxa de Museus de les Comarques de Girona treballen per l’accessibilitat universal, fent museus inclusius. Per aquest motiu, els textos i el disseny d’aquest llibret han estat elaborats basant-se en els principis europeus d’accessibilitat gràcies a la Lectura Fàcil. Si no s’esgoten les existències durant la campanya de Nadal, aquest llibret estarà disponible durant tot l’any en els 26 museus de la xarxa.

Com en les anteriors edicions, també s’ha treballat en la creació d’una activitat conjunta que tindrà lloc a tots els 26 museus. Enguany els nens i nenes tindran el repte de descobrir les pistes que el nou visitant ha deixat preparades als museus. A través del joc de pistes encadenades els més petits podran aprendre del patrimoni cultural de cada museu; una bona oportunitat per descobrir amb família els museus de les comarques de Girona.
A més a més del joc de pistes encadenades, cada museu ha preparat activitats especials per fer durant aquest període de vacances. Els nens i nenes podran participar en tallers i activitats com preparar la decoració nadalenca de casa, cuinar plats típics d’aquestes festes, fabricar les seves pròpies joguines, fer els fanalets de Reis o gaudir de recitals de contes de Nadal, entre moltes altres activitats.