La Casa dels Mosaics del jaciment d'Empúries obre al públic nous espais | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

La Casa dels Mosaics del jaciment d'Empúries obre al públic nous espais

És una de les domus millors conservades del conjunt arqueològic i constitueix un dels elements icònics del jaciment 20.03.2017

La Casa dels Mosaics de la ciutat romana d’Empúries és una de les millors conservades del conjunt arqueològic i constitueix un dels elements icònics del jaciment per les seves grans dimensions i pel fet de conservar, in situ, un magnífic conjunt de mosaics originals romans.
 
Ara, amb la restauració i museïtzació de l’espai, es recupera per a la visita pública un important element d’època romana només comparable als que es troben a altres referents mundials com Pompeia i Herculà. Per primera vegada, es pot visitar el peristil i el criptopòrtic.
 
A través d’un audiovisual, Caius, propietari de la casa, interpretat per l’actor Lluís Marco, i el seu esclau Bucco, interpretat per Toni González, ensenyaran al visitant el criptopòrtic i li descobriran com era la casa, una de les construccions més importants de la ciutat romana d’Empúries, amb un recorregut a través dels espais que la componien (entrada, atri, tablinum, dormitoris, peristil, triclini, etc.) i les característiques i funció del peristil i del viridarium (organització, vegetació, espai de descans, oci, activitats socials, etc.).
 
La visita a la Casa dels Mosaics s’incorpora a la visita guiada de les cases romanes que es realitzarà els matins de dilluns a diumenge. La visita també s’incorporarà en les properes setmanes al sistema d’audioguies que ofereix el jaciment i s’oferirà en cinc idiomes.