tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya. Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm

Actualitat

La Casa dels Mosaics del jaciment d'Empúries obre al públic nous espais

És una de les domus millors conservades del conjunt arqueològic i constitueix un dels elements icònics del jaciment 20.03.2017

La Casa dels Mosaics de la ciutat romana d’Empúries és una de les millors conservades del conjunt arqueològic i constitueix un dels elements icònics del jaciment per les seves grans dimensions i pel fet de conservar, in situ, un magnífic conjunt de mosaics originals romans.
 
Ara, amb la restauració i museïtzació de l’espai, es recupera per a la visita pública un important element d’època romana només comparable als que es troben a altres referents mundials com Pompeia i Herculà. Per primera vegada, es pot visitar el peristil i el criptopòrtic.
 
A través d’un audiovisual, Caius, propietari de la casa, interpretat per l’actor Lluís Marco, i el seu esclau Bucco, interpretat per Toni González, ensenyaran al visitant el criptopòrtic i li descobriran com era la casa, una de les construccions més importants de la ciutat romana d’Empúries, amb un recorregut a través dels espais que la componien (entrada, atri, tablinum, dormitoris, peristil, triclini, etc.) i les característiques i funció del peristil i del viridarium (organització, vegetació, espai de descans, oci, activitats socials, etc.).
 
La visita a la Casa dels Mosaics s’incorpora a la visita guiada de les cases romanes que es realitzarà els matins de dilluns a diumenge. La visita també s’incorporarà en les properes setmanes al sistema d’audioguies que ofereix el jaciment i s’oferirà en cinc idiomes.