La Casa Vicens de Gaudí obre al públic per primera vegada | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

La Casa Vicens de Gaudí obre al públic per primera vegada

Esdevé el darrer Patrimoni Mundial a Barcelona en ser visitable 16.11.2017
La Casa Vicens de Gaudí, la primera casa projectada per l’arquitecte, obre avui les seves portes al públic per primera vegada. Gràcies al projecte de recuperació patrimonial implementat durant els últims gairebé tres anys, la Casa Vicens és ara un espai museístic i cultural viu. Després de 130 anys d’història com a casa familiar d’ús privat, Casa Vicens esdevé el darrer Patrimoni Mundial a Barcelona en ser accessible i visitable per tothom.
 
La Casa Vicens converteix la natura en arquitectura. És considerada l’obra-manifest d’Antoni Gaudí: mostra una llibertat d’estil inusual en la seva època de construcció, evidencia l’evolució creativa posterior de l’arquitecte i anticipa altres moviments coetanis de l’avantguarda europea de finals del segle XIX.
 
Després d’un projecte de recuperació patrimonial rigorós, fonamentat en l’estudi de totes les fonts documentals a l’abast sobre el seu autor i el seu context històric, social i arquitectònic, així com de la mateixa casa, la Casa Vicenç obre amb la voluntat de ser un museu on contemplació i acció vagin de la mà; un espai de recerca constant on el visitant gaudeixi i se senti interpel·lat a fer-se noves preguntes.