La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona acull la 15a edició de Cicle de Música Sacra | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona acull la 15a edició de Cicle de Música Sacra

Els concerts tindran lloc els dies 14 i 27 d’abril 08.04.2019
El pròxim diumenge 14 d’abril comença una nova edició del cicle de concerts de Música Sacra a la Col·legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona. El festival està dedicat a la recuperació i a la divulgació del patrimoni musical sacre europeu alhora que contribueix a donar visibilitat al patrimoni cultural català. Com cada any, s’escoltaran algunes de les obres més conegudes i destacades de la història de la música religiosa.
 
El tret de sortida tindrà lloc a les 18.30 h, a la Col·legiata de Sant Vicenç del castell de Cardona el Cor de Sant Cugat encetarà el cicle interpretant l'oratori ‘El Messies’ de Händel sota la direcció d'Albert Santiago. El concert comptarà amb destacats solistes vocals, especialistes en música barroca, com la soprano argentina Soledad Cardoso, la mezzo Anna Tobella, el tenor italià Roberto Jachini i el baríton Oriol Mallart.
 
El cicle continuarà el dissabte 27 d’abril, a les 19 h, a l’església parroquial de Sant Miquel. La Coral Cardonina presentarà ‘Amore et Dolore, figuracions musicals de la passió amorosa’, amb obres d'anònims dels segles XVI-XVIII, J. S. Bach, O. di Lasso, J. van Berchem, H. Lützel, Z. Kodály, C. Orff i F. Vila, entre d'altres.  La direcció anirà a càrrec d’Ovidi Covacho i comptarà amb Francina Ribas (piano) i Victor González (dansa).
 
El Cicle de Música Sacra de Cardona està organitzat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, l’Ajuntament de Cardona i la Fundació Cardona Històrica, i posa l’accent en la música coral. Enguany el cicle se suma a la celebració del Mil·lenari de la fundació de la Col·legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona.
 
Venda d’entrades

Les entrades del concert de la Col·legiata tenen un preu de 12 € i les localitats pel concert de la parròquia de Sant Miquel, de 10 €. Es poden comprar en línia o a l’Oficina de Turisme de Cardona. També es podran adquirir una hora i mitja abans del concert a l’entrada de la Col·legiata o de l’església parroquial.
 
A partir de l’abril, els horaris de l’Oficina de Turisme són els matins de dilluns a diumenge (de 10 h a 14 h), i les tardes de divendres (de 16 h a 19 h) i de dissabte (de 16 h a 20 h).