La Col•legiata de Sant Vicenç de Cardona torna a exhibir les pintures murals romàniques de la galilea | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

La Col•legiata de Sant Vicenç de Cardona torna a exhibir les pintures murals romàniques de la galilea

Amb la tècnica de restauració Papelgel, s’han reproduït les pintures murals conservades al MNAC i s’han instal•lat al seu emplaçament original 24.04.2017
La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona torna a mostrar les pintures murals romàniques de la galilea -un dels seus elements més significatius i conservades al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)-, gràcies a la instal·lació de la reproducció feta amb la tècnica de restauració pictòrica Papelgel, l’únic sistema al món capaç de transferir imatges amb qualitat fotogràfica a superfícies tridimensionals sense limitació de grandària, forma o textura.
 
Conegudes popularment com els "Porxos Pintats", les pintures van ser descobertes l’any 1953 durant uns treballs de restauració. Anys més tard van ser arrencades amb la tècnica de l’strappo, traspassades a tela i exhibides al MNAC. Ara, el visitant pot contemplar aquesta obra d’art en el seu context històric original i obtenir una visió global completa de la història del monument i de la importància que va tenir en la cultura romànica del país.
 
Paral·lelament a la restitució de les pintures murals, s’ha museïtzat l’interior de la Col·legiata amb l’objectiu d’explicar als visitants la història de l’edifici i els elements arquitectònics més destacats.
 
El projecte ha estat desenvolupat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural en el marc del programa Patrimoni en Acció, impulsat pel Departament de Cultura i l’Obra Social “la Caixa”.