tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya.

Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm

Actualitat

La Col•legiata de Sant Vicenç de Cardona torna a exhibir les pintures murals romàniques de la galilea

Amb la tècnica de restauració Papelgel, s’han reproduït les pintures murals conservades al MNAC i s’han instal•lat al seu emplaçament original 24.04.2017
La Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona torna a mostrar les pintures murals romàniques de la galilea -un dels seus elements més significatius i conservades al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)-, gràcies a la instal·lació de la reproducció feta amb la tècnica de restauració pictòrica Papelgel, l’únic sistema al món capaç de transferir imatges amb qualitat fotogràfica a superfícies tridimensionals sense limitació de grandària, forma o textura.
 
Conegudes popularment com els "Porxos Pintats", les pintures van ser descobertes l’any 1953 durant uns treballs de restauració. Anys més tard van ser arrencades amb la tècnica de l’strappo, traspassades a tela i exhibides al MNAC. Ara, el visitant pot contemplar aquesta obra d’art en el seu context històric original i obtenir una visió global completa de la història del monument i de la importància que va tenir en la cultura romànica del país.
 
Paral·lelament a la restitució de les pintures murals, s’ha museïtzat l’interior de la Col·legiata amb l’objectiu d’explicar als visitants la història de l’edifici i els elements arquitectònics més destacats.
 
El projecte ha estat desenvolupat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural en el marc del programa Patrimoni en Acció, impulsat pel Departament de Cultura i l’Obra Social “la Caixa”.