La Col·legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona acull la 14a edició del cicle de Música Sacra | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

La Col·legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona acull la 14a edició del cicle de Música Sacra

Els concerts tindran lloc el 24 i 25 de març i el 7 d’abril 21.03.2018
El pròxim dissabte 24 de març comença una nova edició del cicle de concerts de Música Sacra a la Col·legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona. El festival està dedicat a la recuperació i a la divulgació del patrimoni musical sacre europeu alhora que contribueix a donar visibilitat al patrimoni cultural català. Com cada any, s’escoltaran algunes de les obres més conegudes i destacades de la història de la música religiosa.
 
El tret de sortida serà aquest dissabte a les 18.30 hores amb el concert La veu i les melodies religioses. La soprano Soledad Cardoso, deixebla d'Alfredo Kraus i Teresa Berganza a l’Escuela Superior de Música Reina Sofía, acompanyada de la formació Ensemble Confluència Sonora, interpretarà obres de J. S. Bach, G. F. Händel, W. A. Mozart, C. Franck, C. Gounod i P. Mascagni.
 
El diumenge 25 de març, a les 19 hores, a l’església parroquial de Sant Miquel, la Coral Cardonina posarà música a l’espectacle Passió, oratori sobre la passió i mort de Jesucrist. El concert comptarà amb l’actuació de l’organista Francina Ribas i inclourà peces de J. S. Bach, J. Stainer, G.P. Palestrina, J. Freixes i J. M. Casafont, entre d’altres.
 
El cicle finalitzarà el dissabte 7 d’abril, a les 18.30 hores a la Col·legiata de Sant Vicenç, amb un recital de la Coral Cantiga, que posseeix una de les més llargues trajectòries en la música coral catalana i la música religiosa del romanticisme. El recital reivindicarà obres dels grans autors del romanticisme alemany i també dels grans compositors catalans del segle XX, com Frederic Mompou i Pau Casals.
 
El Cicle de Música Sacra de Cardona està organitzat per l’Ajuntament de Cardona, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, i la Fundació Cardona Històrica.