tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya. Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm

Actualitat

La Col·legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona acull la 14a edició del cicle de Música Sacra

Els concerts tindran lloc el 24 i 25 de març i el 7 d’abril 21.03.2018
El pròxim dissabte 24 de març comença una nova edició del cicle de concerts de Música Sacra a la Col·legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona. El festival està dedicat a la recuperació i a la divulgació del patrimoni musical sacre europeu alhora que contribueix a donar visibilitat al patrimoni cultural català. Com cada any, s’escoltaran algunes de les obres més conegudes i destacades de la història de la música religiosa.
 
El tret de sortida serà aquest dissabte a les 18.30 hores amb el concert La veu i les melodies religioses. La soprano Soledad Cardoso, deixebla d'Alfredo Kraus i Teresa Berganza a l’Escuela Superior de Música Reina Sofía, acompanyada de la formació Ensemble Confluència Sonora, interpretarà obres de J. S. Bach, G. F. Händel, W. A. Mozart, C. Franck, C. Gounod i P. Mascagni.
 
El diumenge 25 de març, a les 19 hores, a l’església parroquial de Sant Miquel, la Coral Cardonina posarà música a l’espectacle Passió, oratori sobre la passió i mort de Jesucrist. El concert comptarà amb l’actuació de l’organista Francina Ribas i inclourà peces de J. S. Bach, J. Stainer, G.P. Palestrina, J. Freixes i J. M. Casafont, entre d’altres.
 
El cicle finalitzarà el dissabte 7 d’abril, a les 18.30 hores a la Col·legiata de Sant Vicenç, amb un recital de la Coral Cantiga, que posseeix una de les més llargues trajectòries en la música coral catalana i la música religiosa del romanticisme. El recital reivindicarà obres dels grans autors del romanticisme alemany i també dels grans compositors catalans del segle XX, com Frederic Mompou i Pau Casals.
 
El Cicle de Música Sacra de Cardona està organitzat per l’Ajuntament de Cardona, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, i la Fundació Cardona Històrica.