La figura femenina en la nova exposició del Museu d’Història de Catalunya | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


Imatge de la "Primera Jornada de la Dona Catalana" (Fotografia de Pilar Aymerich, MHC)

La figura femenina en la nova exposició del Museu d’Història de Catalunya

La mostra “Dones: ficcions i realitats” es presenta en el marc del Dia Internacional de les Dones 06.03.2017
Dones: ficcions i realitats”, la nova exposició del Museu d’Història de Catalunya, mostra com ha evolucionat la representació femenina als mitjans de comunicació de masses durant els últims cinquanta anys del segle XX.
 
Amb la voluntat de treballar per la igualtat entre dones i homes, el museu presenta aquesta exposició en el marc del Dia Internacional de les Dones, que aquest any es focalitza, especialment, en l’apoderament econòmic de les dones en el mercat laboral.
 
Es pot visitar de manera gratuïta fins al 28 de maig de 2017 al vestíbul del museu.
 
Perspectiva de gènere
 
Des de l’any passat, el museu ha iniciat una nova política enfocada en la perspectiva de gènere. Es va organitzar la jornada “Museus i Perspectiva de Gènere” per reflexionar sobre el paper de la dona i el camí a fer cap a uns museus més igualitaris.
 
A més, a l’exposició permanent, es va fer una petita intervenció “Dones que parlen de dones” per donar visibilitat simbòlicament a totes les dones que han defensat la figura femenina al llarg de la història a través de la vida i els escrits de diverses dones de diferents èpoques.