tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya. Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm

Escapades

La Ruta dels Ibers: En bicicleta pels país dels cessetans

Entreu en un poblat ibèric tal i com era fa 2.000 anys i descobriu la costa del Penedès fora de la temporada d’estiu Tarragona
Un cap de setmana durant el que descobrireu la costa del Penedès lluny de les aglomeracions i la calor de l’estiu i en què tindreu l’oportunitat d’entrar a un poblat ibèric tal i com era fa 2.000 anys.
 
CIUTADELLA DEL CALAFELL

Comenceu el cap de setmana a Calafell per visitar la Ciutadella, un increïble poblat ibèric totalment reconstruït que us permetrà, a petits i grans, fer-vos una idea fidel de com era la vida dels habitants d’aquesta zona. Què us sembla poder entrar a les cases i passejar pels seus estrets carrers tal i com feien els antics pobladors dos mil anys enrere? Una experiència increïble!
 
EXCURSIÓ EN BICICLETA

Després de la visita, agafareu unes bicicletes per fer una excursió, assequible per a tota la família, que us durà fins al Vendrell on podreu passejar i perdre-us pels seus carrers. Un cop acabeu, tornareu a Calafell per dinar.
 
PASSEJADA PER CALAFELL

A la tarda us proposem descobrir el municipi lluny de les aglomeracions de l’estiu: el Museu Casa Barral, el Bot Salvavides, l’Església de Sant Miquel, la Confraria de Pescadors o el Castell de la Santa Creu. Testimonis de la història que fan de guia a través del temps fins avui, i on hi conviuen la música, l’esport, el mar o la gastronomia. Sopeu i dormiu a Calafell.
 
JACIMENT DEL DARRÓ

Diumenge, després d’esmorzar, us dirigireu cap a Vilanova i la Geltrú amb les bicicletes. Un cop hi arribeu visitareu el jaciment de Darró, un petit poblat utilitzat entre els segles V i I aC força desconegut que us resultarà una gran troballa. Després de dinar teniu l’opció de tornar a Calafell en bicicleta en un recorregut d’una hora aproximadament o bé que l’empresa que us ha llogat les bicicletes us reculli i us dugui de tornada a Calafell.

Aquest itinerari forma part de la marca 'Escapa't a la ruta dels ibers!', una iniciativa del Museu d'Arqueologia de Catalunya i l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura. 
 
Consulta tota la informació i fes la reserva online. 

 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural