tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya. Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm

Escapades

La Ruta dels Ibers: Història i literatura al país dels ausetans

Descobriu Roda de Ter i el seu llegat arqueològic i literari i endinseu-vos en antics jaciments ibèrics Barcelona
Una escapada de dos dies i una nit per conèixer de prop l’entorn de Roda de Ter a través d’una ruta literària per acostar-vos al llegat i la vida de Miquel Martí i Pol, viatjar en el temps a la Fortificació Ibèrica del Montgròs i al jaciment ibèric de l’Esquerda.
 
RUTA LITERÀRIA MIQUEL MARTÍ I POL

Us proposem començar l’escapada a Roda de Ter per realitzar la ruta literària Miquel Martí i Pol. La podeu fer de forma autoguiada gràcies a l’aplicació mòbil o bé contactar amb la biblioteca Bac de Roda i consultar horaris i disponibilitat per una visita guiada.
 
JACIMENT IBÈRIC DE L’ESQUERDA

Després de dinar, pugeu fins al jaciment ibèric de l’Esquerda, on hi podreu arribar fàcilment a peu o en cotxe. Visiteu alguna de les exposicions temporals que hi trobareu a la planta baixa del Museu Arqueològic de l’Esquerda i passegeu per aquest gran assentament (ibèric i medieval) ubicat en el meandre que forma el riu Ter al seu pas per Roda. A les 17h de novembre a març, i a les 18h d’abril a octubre, podreu gaudir d’una visita guiada per descobrir tots els secrets que amaga el jaciment.
 
FORTIFICACIÓ IBÈRICA DEL MONTGRÒS

Després de fer nit a Santa Eugènia de Berga i d’un esmorzar a l’hotel, us proposem visitar la impressionant Fortificació Ibèrica del Montgròs, situada al Parc Natural del Montseny. El punt de trobada serà a les 11h al punt d’informació d’El Brull. D’allà sortireu amb el guia i el seguireu amb el nostre cotxe fins a arribar al jaciment. Per dinar, aprofiteu per explorar les nombroses opcions que ens ofereix la gastronomia local de l’entorn!

Aquest itinerari forma part de la marca 'Escapa't a la ruta dels ibers!', una iniciativa del Museu d'Arqueologia de Catalunya i l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura. 
 
Consulta tota la informació i fes la reserva online.

 
Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural