tancar

Si vols visitar escenaris únics i gaudir de les activitats i novetats que ofereixen els principals equipaments patrimonials de Catalunya; si t'agrada conèixer el teu país i reviure la història amb els cinc sentits, dona't d'alta al butlletí Informa't. Inspira't, en el què t'informarem periòdicament de les millors propostes del patrimoni cultural de Catalunya. Trobaràs moltes idees per inspirar-te!

+subscriure'm

Escapades

La Ruta dels Ibers: Història i natura al país dels lacetans

Cap de setmana ple d’experiències al Món Sant Benet i la descoberta de l’únic jaciment ibèric del Bages Barcelona
En dos dies, descobriu Sallent i el seu jaciment ibèric, el Cogulló. Gaudiu també d'una nit de pau i tranquilitat al Món Sant Benet, on podreu gaudir del seu patrimoni medieval i modernista. 

JACIMENT IBÈRIC DEL COGULLÓ
 
Comencen el cap de setmana al municipi de Sallent. Al matí us proposem fer una petita excursió circular des d’abaix el poble fins a dalt el jaciment del Cogulló. El Cogulló és un jaciment ibèric, únic a la zona, que sorprèn per la seva grandària, les vistes i el seu potencial. El recorregut és fàcil, d’unes tres hores de durada. També s’hi pot accedir en cotxe.
 
SALLENT
 
Després de visitar el jaciment, uns proposem dinar a Sallent i descobrir el seu patrimoni, entre el que podem destacar la Casa Museu Torres Amat o l’Antiga Biblioteca Popular, la primera biblioteca pública que la Mancomunitat de Catalunya va construir a la província de Barcelona.
 
MÓN SANT BENET
 
Cap al vespre, agafeu el cotxe i aneu fins al Món Sant Benet, a només 10 minuts de Sallent, per sopar i fer-hi nit. Allà us espera la pau i la tranquil·litat d’un entorn idíl·lic amb unes instal·lacions modernes i amb totes les comoditats.
 
VISITES GUIADES

Al dia següent gaudiu de l’oferta que amaga el Món Sant Benet i les visites guiades que us proposem. De ben segur us meravellarà l’indret, l’entorn i la pau que s’hi respira, així com el patrimoni tant medieval com modernista que hi podreu trobar. 

Aquest itinerari forma part de la marca 'Escapa't a la ruta dels ibers!', una iniciativa del Museu d'Arqueologia de Catalunya i l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura. 
 
Consulta tota la informació i fes la reserva online.


Hem aconseguit inspirar-te? Tens altres idees interessants per aquesta proposta? Envia’ns-les a través de Facebook o publica les teves imatges a Instagram amb el hashtag #patrimonicultural