La Seu Vella de Lleida, escollida monument favorit de les catalanes i els catalans | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat



1. Turó de la Seu Vella
2. ©Jordi Play
3. ©Jordi Play

La Seu Vella de Lleida, escollida monument favorit de les catalanes i els catalans

Amb el 64% dels vots, la Seu Vella és proclamada monument favorit de Catalunya a "Batalla Monumental" 02.03.2021
Aquest passat diumenge, l'audiència de "Batalla Monumental" ha escollit a la gala final del programa, emesa en directe des del Museu Nacional de Catalunya, quin és el seu monument favorit i la Seu Vella de Lleida s'ha imposat amb diferència a la resta dels finalistes, recollint un 64% dels vots totals entre els darrers dos candidats.

"Batalla monumental" ha posat punt final a la tria del monument favorit de Catalunya entre els sis finalistes triats per l'audiència dels dotze monuments que han participat al programa: les restes arqueològiques d'Empúries i de Tàrraco, el castell de Miravet i el castell de Cardona, l'església de Sant Climent de Taüll i el monestir de Sant Pere de Rodes, la Pedrera i el recinte modernista de Sant Pau, el monestir de Santes Creus i el de Poblet, i la Seu Vella de Lleida i la Catedral de Girona

La final del programa, amb Roger de Gràcia com a mestre de cerimònies, acompanyat pels reporters del programa, Candela Figueras i Ivan Medina, ha pogut gaudir de la participació de cares conegudes vinculades a cada monument finalista. L'actor Fermí Fernàndez ha donat suport a la Tàrraco romana; l'actriu Laia Fontàn, al castell de Cardona; la periodista Laura Fa, al monestir de Sant Pere de Rodes; el periodista Xavier Graset, al monestir de Poblet; l'arquitecta Benedetta Tagliabue, al recinte modernista de Sant Pau, i la comunicadora Mari Pau Huguet, a la Seu Vella de Lleida.

Durant les sis setmanes d'emissió, s'han superat les 150.000 votacions per part dels espectadors, que, sumades a les 70.000 votacions de "La batalla final", converteixen aquesta acció de participació digital en una de les que ha tingut més èxit de TV3.

Amb aquest guardó, la Seu Vella de Lleida és la segona vegada que es proclama Monument Favorit de Catalunya, ja ho va fer el 2016 en la primera edició digital del concurs.

Recupera la gran final a TV3 a la carta:




"Batalla monumental" és una producció de TV3 amb la col·laboració de Sàpiens (Som*) i la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.