La Tèrmica de Roca Umbert s'integra al Sistema Territorial del mNACTEC | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

La Tèrmica de Roca Umbert s'integra al Sistema Territorial del mNACTEC

La xarxa agrupa els 27 museus i espais més destacats del patrimoni industrial català 07.11.2016
L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, l’Ajuntament de Granollers i Roca Umbert Fàbrica de les Arts han signat un acord de col·laboració pel qual la Tèrmica de Roca Umbert s’integra al Sistema Territorial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC).
 
El Sistema Territorial del mNACTEC és una xarxa de 27 centres museístics i patrimonials independents i singulars que expliquen els processos productius industrials al territori català. Els museus del Sistema expliquen la industrialització a Catalunya mitjançant les seves col·leccions i/o la museïtzació de les diferents activitats productives que han existit i de les quals encara han quedat restes comprensibles que constitueixen el nostre patrimoni industrial.
   
La Tèrmica de Roca Umbert
 
La Tèrmica de Roca Umbert és un espai patrimonial inaugurat el novembre de 2011. La seva missió és donar a conèixer el patrimoni industrial de la ciutat de Granollers a partir de les restes conservades. 
 
Tal com es conserva, és una construcció singular en què es produïa energia mitjançant primeres matèries com el carbó i el fuel que actualment estan en desús a causa de l’elevat grau de contaminació que provoquen. Es tracta d’un patrimoni singular per dos motius: perquè és representatiu d’un tipus de producció energètica que va existir al nostre país durant un temps marcat per la dictadura i l’autarquia econòmica, i perquè actualment se’n conserven molt pocs en què encara s’hi pugui observar tot el conjunt.