L’Any Fontserè posa en valor la vessant fotoperiodista de l’artista | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


Fotografia: Carles Fontserè

L’Any Fontserè posa en valor la vessant fotoperiodista de l’artista

Exposicions, publicacions, conferències i taules rodones commemoren el centenari del seu naixement 09.06.2016
Enguany se celebra l’Any Fontserè, que commemora el centenari del naixement de Carles Fontserè, artista polifacètic (fotògraf, pintor, escenògraf, dibuixant de còmic, escriptor) reconegut principalment per la seva faceta de cartellista, en especial per l’obra que va dissenyar durant la Guerra Civil Espanyola. La celebració de l'Any Fontserè destaca especialment la seva vessant fotogràfica. 
 
La programació del centenari, comissariat pel periodista, crític d’art i gestor cultural Ricard Planas, inclou prop de 40 propostes dividides en dos blocs principals: les exposicions i les publicacions. Dins de les exposicions, destaca la que s’inaugura aquest divendres 10 de juny al Centre Cultural de Terrassa sota el títol “Carles Fontserè. Photicitizen. Els projectes pendents” i que revisa els inicis fotogràfics de l’artista.
 
Pel que fa a les publicacions, el Departament de Cultura està elaborant la monografia “Carles Fontserè, des de l’exili. Fotografia i assaig social d’un temps viscut (1958-1973)” que ha de ser el llibre de referència que compilarà tota la faceta fotogràfica de l’artista tot vinculant-lo amb altres fotògrafs.
 
Les activitats del centenari es complementen amb visites guiades a Can Tista, l’estudi-taller de l’artista a Porqueres, i a Perpinyà, on hi ha viure una temporada durant el seu exili a França, i amb prop d’una desena de conferències i taules rodones.
 
Consulta totes les activitats de l’Any Fontserè al web www.carlesfontsere.cat.