L’artista català Juan Batlle Planas, figura pionera del surrealisme a l’Argentina, arriba al Museu d’Art de Girona | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat

L’artista català Juan Batlle Planas, figura pionera del surrealisme a l’Argentina, arriba al Museu d’Art de Girona

L’exposició “Juan Batlle Planas: el gabinet surrealista” és la primera mostra monogràfica de l’artista al nostre país 13.02.2019
“Juan Batlle Planas: el gabinet surrealista” és la primera exposició monogràfica que es podrà veure al nostre país d’aquest artista. L’exposició que es presenta al Museu d’Art de Girona, produïda per la Fundación Juan March, va ser inaugurada al Museo de Arte Abstracto Español de Cuenca i després itinerarà al Museu Fundación Juan March de Palma.
 
Juan Batlle Planas (Torroella de Montgrí, 1911-Buenos Aires, 1966) va ser una figura clau de l’avantguarda argentina dels anys trenta, però desconeguda al nostre país. Va viure a Buenos Aires des dels dos anys i mai no va tornar a Espanya, però sempre va tenir presents els referents de la seva terra natal: el Montgrí, l’Empordà i l’art català, especialment el surrealisme empordanès.
 
En la mostra es pot gaudir d’una selecció de gairebé cinquanta obres, a més d’una documentació variada en què s’inclouen estudis, revistes, llibres i quaderns il·lustrats, fotografies, cartes, etc. del Batlle Planas artista, poeta, il·lustrador, col·leccionista i, sobretot, del creador de mons plens de somnis i realitats paral·leles a les quotidianes.
 
La seva obra avui es troba majoritàriament en col·leccions privades i al MALBA Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires, si bé també figura en les col·leccions del MoMA de Nova York i va participar en l’exposició del LACMA de Los Ángeles Drawing Surrealism (Dibuixar el Surrealisme). A Espanya sols conserven obra de l’autor al Museu Provincial de Lugo.
 
La inauguració tindrà lloc dijous 14 de febrer a les 18 h.
 
L’exposició del Museu d’Art de Girona es podrà visitar fins al 26 de maig de 2019 i s’acompanya d’un programa d’activitats. Consulta els detalls de la programació.