“L’aventura d’aquell jove reporter belga al Tibet”, al Museu d’Història de Catalunya | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat


Des dels seus inicis, es calcula que s’han venut més de 250 milions d’àlbums de Tintin al Tibet arreu del món, en més de cent idiomes. / Pel seu significat i la seva força visual, la vinyeta gegant de l’avió estavellat al massís de Gosainthan ha esdevingut una de les més icòniques, tant de l’àlbum Tintín al Tibet com de tota l’obra d’Hergé. Obra dels artistes Werens i Juanma Nieto.

Fotos: Museu d'Història de Catalunya

“L’aventura d’aquell jove reporter belga al Tibet”, al Museu d’Història de Catalunya

La mostra es pot visitar gratuïtament fins el 2 d'octubre 15.06.2016
Des d’avui i fins el 2 d’octubre, el vestíbul del Museu d’Història de Catalunya acull l’exposició “L’aventura d’aquell jove reporter belga al Tibet”.
 
El 3 de juny de 1950, una expedició francesa encapçalada per Maurice Herzog va assolir l’Annapurna, el primer cim de més de 8.000 metres conquerit per l’home.
 
Aquesta èpica ascensió va inspirar Hergé a l’hora de crear un dels seus llibres més reconeguts: “Tintín al Tibet”. Aquest és el treball més personal d’Hergé, qui, en el moment d’esciure’l, patia una forta crisi espiritual. L’escriptura de l’obra va resultar per a ell una veritable teràpia introspectiva.
 
L’exposició relaciona totes dues històries, la real i la imaginada, i ret homenatge tant a l’expedició d’Herzog com a les successives expedicions catalanes al cim tibetà dels anys 1974, 1984 i 1987.